Kråkan säger AKTA!

Bok av Jujja Wieslander
Mamma Mu vill klättra i träd, äta snö och balansera på en planka. Men Kråkan gillar inte Mamma Mus idéer. Han säger AKTA! Man kan ramla ner, man kan slå sig och man kan faktiskt få ont i magen. Mamma Mu och Kråkan tycker olika om det mesta, men de har väldigt roligt ihop! En bok i kartong för de allra yngsta Mamma Mu-fansen.
Det här är en bok som gör att man kan introducera Mamma Mu och Kråkan till barn redan innan de är stora nog för de större bilderböckerna om den roliga duon.

Här testar Mamma Mu (barnet) en massa roliga saker som Kråkan (föräldern) tycker är farligt. Det är en bra blinkning till hur ofta man som förälder, hindrar sitt barn att utforska saker, bara för att det anses för riskabelt. Och då snackar vi inte om sånt som att springa rakt ut i gatan, utan om saker som att klättra i träd, gå balansgång, smaka på snö etc.

Så det är på samma gång en rolig bok för småttingarna, och en påminnelse till oss föräldrar om att se upp med hur mycket vi hindrar våra barns utveckling när vi inte låter dem testa saker.

Tål att läsas om och om igen!