100 läckra pajer

At Grave's end
Bok av Barbro Lönnegren
Paj är den perfekta bjudrätten! Den kan vara färdig när gästerna kommer och kan varieras i det oändliga. Här är de fyllda med allt ifrån köttfärs, skinka, kyckling eller lax till skaldjur, ansjovis, ost, svamp eller grönsaker. För att inte tala om alla ljuvliga efterrättspajer, älskade av både barn och vuxna. Barbro Lönnegren delar generöst med sig av sin rika receptskatt det här är hennes 22:a kokbok! Läckra bilder av Kent Jardhammar.
100 läckra pajer av Barbro Lönnegren är en kokbok full med olika pajrecept. Söta pajer och matpajer med svenska smaker såväl som några internationella. Här finns pajer både till vardags och till fest för paj passar ju nästan när som helst (plus också för att när man blandat ihop allt så sköter den sig själv i ugnen och tillagas i en form).
Denna bok är en samlingsbok med pajer och även om Rutiga kokboken har några pajrecept så är det ju roligt med specifika böcker också som komplement. Denna bok är ett väldigt bra komplement i kokbokshyllan här hemma för paj är roligt och gott och oftast väldigt enkelt. Att ha många olika pajer samlade i en och samma bok är väldigt bra när man vill ha lite pajinspiration. Och denna bok har varit framme ett antal gånger hemma hos oss. Ibland för att kika på pajdegsrecepten och ibland för ett helt pajrecept. Jag som typ alltid gör paj med äggstanning har genom boken också prövat andra som till exempel medelhavspajen vilken var riktigt smaskig!