Den hemliga trädgården

The Secret Garden
Bok av Linda Chapman
När Marys föräldrar omkommer skickas hon från Indien till sin morbrors gods på den engelska landsbygden. Där finner hon en bortglömd, hemlig trädgård och en magisk resa tar sin början - en resa som har kraft att förändra allt. Den älskade barnboksklassikern av Frances Hodgson Burnett publicerades första gången 1909. Nu kommer den i ny version, baserad på filmatiseringen med bland andra Colin Firth och Julie Walters i rollerna.
En magisk läsupplevelse som bjuder karaktärer som berör samt Fantastiska miljöer!

Det här är en ny version baserad på filmatisering av den klassiska boken "Den magiska trädgården" av Frances Hodgson Burnett.

I boken får vi träffa Mary som från börja lever i Indien men när hon blir föräldralös flyttar hon tillbaka till Storbritannien till hennes moster man som är änkling efter henne. Huset som han bor i heter Misselthwaite Manor och är en enorm herrgård. Hur mycket utrymme kan en ensam man verkligen behöva? Det visar sig snart att hennes "morbror" inte är lika ensam som Mary först kunnat trott. Vi får innan ankomsten till Misselthwaite Manor möta den allt annat än sympatiska mrs Medlock.

Men det visar sig att det stora huset har ännu mer i sina gömmor än många rum; även omgivningen bjuder på det mest fantastiska överraskningarna.

En fin berättelse om vänskap och kärlek; samt en magisk touch. En bok jag varmt kan rekommendera!
Den hemliga trädgården är en barn och ungdomsbok som kan räknas in bland engelska klassiker.

Det handlar om den 10åriga flickan Mary som blir skickad till sin okände morbror i Yorkshire England. Mary har hela sitt liv bott i Indien med sina föräldrar. Men när föräldrarna dör i Kolera så måste Mary flytta till England. Marys nya hem är ett stort slott ute på landsbygden där Mary upptäcker en magisk trädgård.
Boken är sorglig men bra.
Läste idag ut den hemliga trädgården av Linda Chapman. Detta är en omgjord version av Frances Hodgson Burnetts bok med samma namn. Burnetts bok tillhör av mina favoritböcker som jag regelbundet läser om. Linda Chapmans bok är grunden till filmen med samma namn.
Det finns många likheter mellan böckerna men samtidigt en del olikheter. Chapmans bok är både snabbare och lättare att läsa med ett mer modernt språk. Som jag tror passar många yngre läsare. Ett nytt inslag är även att magin och spöken finns vilket det inte gör i Burnetts bok. Det snabba tempot i boken gör dock att jag som vuxen van läsare tycker att man tappar lite av känslan som originalet har.

Men trots detta uppskattar jag boken väldigt mycket och jag ser framemot att se filmen.