Saker som (nästan) ingen vet

Bok av Bengt Fredrikson
I lättlästa Saker som (nästan) ingen vet finns korta, spännande och överraskande faktatexter om saker som de allra flesta av oss inte har en aning om. Faktan spänner över en rad olika ämnen, över många tidsepoker och är hämtade från jordens alla hörn. Visste du till exempel att man förr i tiden trodde att rökning var nyttigt? Eller att det finns en människa som är begravd på månen? Eller att ett flygplan har nödlandat på grund av fisar? Eller att du är längre på morgonen än på kvällen? Efter att ha läst boken finns det garanterat saker som man kan berätta för sina föräldrar, kompisar, och lärare och vara SÄKER på att de inte visste.     "... det finns mycket roligt att läsa och sedan kan du glänsa med dina kunskaper! Missa inte denna!" Norra Skåne   "Även om boken främst är riktad till barn finns det alltså även diskussionsmaterial för vuxna och kanske allra helst material till samtal mellan barn och vuxna. Saker som (nästan) ingen vet är en lättläst och välskriven bok av Bengt Fredrikson och Andreas Palmaer." BTJ
Visst är det lite härligt att veta såntdär som egentligen är oväsentligt, men som kan lyfta vilken diskussion som helst? Jag vet att det är en bok som kanske främst riktar sig till en något yngre läsarskara, men jag tror att många vuxna kan ha glädje av denna med.

Tänk dig nästa gång du hamnar på en middag och du kanske inte känner din bordsgranne.. Vad är roligast att fråga då? ”Vad jobbar du med?” Eller ” Vet du om att Eiffeltornet egentligen skulle byggas i Spanien?”

Vet du vad den stora svälten i Kina i slutet av 50-talet beror på?
Eller att det delats ut OSmedaljer till både författare och konstnärer? I ganska många år dessutom..
Vad är rekordet för en isbjörn att simma 697 km i ett sträck?
Och vilket däggdjur klarar inte av att kräkas?

I den här boken finns svaren.
Mycket roligt.