Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

Bok av Björn Natthiko Lindeblad
Jag kan ha fel är Björn Natthiko Lindeblads självbiografiska berättelse om hur han lämnar en löftesrik karriär som ekonom för att bli buddhistisk skogsmunk, och hur han efter sjutton år i klosterlivet återvänder till Sverige. Vilsen, utan jobb eller pengar, kraschar han rakt in i en depression. Men tack vare sina lärdomar och en generös omvärld hittar han vägen framåt och är idag en uppskattad meditationslärare och föreläsare. 2018 diagnosticerades Björn med den obotliga sjukdomen ALS. I Jag kan ha fel berättar han med värme, humor och djup om sina egna tillkortakommanden, vad livet lärt honom och om vad som framstår som allra viktigast när allt går mot sitt slut. Vad hjälper oss att leva ett friare liv? Hur kan vi skapa tröst och tillit i vår egen tillvaro? Och hur gör vi för att livet skall kännas mer som en öppen hand, och mindre som en knuten näve? Boken är skriven i nära samarbete med Björns två vänner och kolleger Caroline Bankler och Navid Modiri.
En underbar bok som är lätt att ta till sig. Jag kommer att återkomma till boken flera gånger! Det är intressant att följa Björns liv, hur han tog beslutet att bli skogsmunk och hur det livet blev. Så behagligt tempo i boken och fantastiskt roligt med bilder !
Jag har följt Björn en tid och det är en ynnest att få ta del av Björns klokhet. En bok fylld av så mycket, personlig med mycket visdom men också humor och sorg.
Så fort jag hör hans röst så blir jag lugn och vill bara fortsätta lyssna på det han ska säga, tack Björn för allt du delar med dig av!
Jag valde att lyssna på denna bok då ju författaren själv läser den och jag är så väldigt förtjust i hans röst. Och hela hans väsen egentligen.. inte för att jag känner honom.. men vilken underbar människa han verkar vara! En sådan man själv skulle vilja ha i sitt liv. Han har så många olika erfarenheter av livet, både positiva och negativa, och delar mycket frikostigt med sig av allihop. Det är personligt, medryckande, tankeväckande, sorgligt och roligt. En bok för alla!