Av samma sort

Bok av Minna Brilioth
Ett möte i väntrummet på mottagningen för psykoanalys. En brinnande längtan att få reda på mer om en mystisk persons identitet, och därmed kanske sin egen. En längtan efter tillståndet ingenting. Och att få leva utanför könsrollernas begränsningar. Minna Brilioth är född 1975 i Lund. Hon är legitimerad psykolog och legitimerad psykoterapeut och bor i Nacka. Av samma sort är hennes debutroman.
2 utgåvor
Välj utgåva
Av samma sortSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178850440
Av samma sortSvenska - E-bok
ISBN: 9789178850594
Minna som skrivit boken är både psykolog och psykoterapeut. Boken handlar om två personer Alexander och Alexandra som möts i väntrummet på väg in/ut till sin psykolog. De har båda en längtan att få reda på mer om den andras mystiska personens identitet och även mer om sin egen identitet. De har även en längtan att få leva ut i sina motsatta könsroller.

Boken var lättläst och består av cirka 140 sidor så det gick snabbt att läsa den. Jag tycker boken var intressant och jag hade svårt att sluta läsa den men ändå så var det något som fattades mig och jag kan inte sätta fingret på vad, men ändå så sträckläste jag den, så den grep ändå tag i mig. Boken är uppbyggd med att Alexander har ett kapitel och Alexandra har ett kapitel och så sammanförs de i varandras kapitel och både kallas för Alex. Detta gjorde mig stundtals förvirrad och jag hade ibland svårt att hålla koll vem som var vem. En intressant bok om att hitta sig själv och sin identitet.