Hämnd

Bok av Victor Ljungberg
Ett villainbrott i en förort till Göteborg slutar i ett brutalt dubbelmord. Kriminalkommissarie Carl Bergwall leder det svårlösta fallet. Det avviker från alla mönster men efterhand inser polisen att det finns kopplingar till gamla oförrätter som skett i östblocket. Han följer ledtrådarna och når en skrämmande uppgörelse långt ute i glesbygden.
2 utgåvor
Välj utgåva
HämndSvenska - Inbunden
ISBN: 9789189217133
HämndSvenska - Ljudbok
ISBN: 9788726504040
Det var en intressant bok men väldigt hoppande om man kan nämna det så. I boken möts man av ett flertal personer som på ett eller annat sätt är länkade till varandra. I boken handlar det om dåtiden som sedan blir avspeglad av framtiden det vill säga efter 50 år.
En intressant berättelse med spännande inslag som gör boken mycket läsvärd och den är lätt att läsa och man följer med i flödet.
I Hämnd möter vi flera personer som på något sätt är länkade till varandra. Berättelser leder oss till östblocket och hur människorna där levde från 60-talet och framåt. Dubbelmordet i Göteborg och polisens utredning är en mindre del av innehållet då boken blandar samtliga inblandade personer i lagom portioner, polisen, förövare och andra inblandade. Läsaren leds fram till nutid, hur personerna i boken är länkade till varandra och vad som sker med dem efter cirka 50 år. Det är inte en ren kriminalroman utan mer en berättelse om vad som kan ske med människors liv. En bra och intressant bok, mycket läsvärd.