Röda ögon i natten

Bok av Petronella Simonsbacka
Röda ögon i natten Äter hästar kött? Marre reser från Stockholm till sin nya vän Malin på landet, men träffen tar en helt annan vändning än vad de båda förutsett. Marre blir vittne till att Malins favorithäst äter upp en mus, men Malin vill inte tro honom. Inom kort hotas de av en flock aggressiva, köttätande hästar, och denna mystiska sjukdom sprider sig även till människor ... Följ med Marre och Malin på den spännande flykten från zombiesmittan som hotar att ta över hela landet. Petronella Simonsbacka är journalist och författare. Hon är uppväxt i Kiruna och Skövde, samt bosatt i Göteborg. Under de senaste åren har hon skrivit huvudsakligen för den digitala marknaden. Kortromanerna Nytt liv sökes och Evighetstalet, båda inom genren feelgood-romance, har getts ut av Saga Egmont förlag. Den självbiografiska boken Livshungrig, som handlar om hennes cancerresa, är utgiven på samma förlag. Petronella Simonsbacka har även deltagit i ett antal antologier samt skrivit facklitteratur. Äventyrsromanen Röda ögon i natten är hennes första bok utgiven på Joelsgårdens Förlag. Den utspelar sig bland annat i Falköping och Stockholm. 2019 var Petronella Simonsbacka AIR Litteraturstipendiat i Västra Götalandsregionen.
Jag fick chansen att läsa denna bok genom Petronella själv som har skrivit boken.
Boken handlar om Marre som åker från Stockholm till sin internet flickvän Malin som bor på en gård med alla möjliga djur.
När de en kväll sitter och äter middag hör de massor av höga ljud och hästarna börjar bete sig konstigt och har röda ögon.

Detta var en lite annorlunda zombie historia och den var rätt intressant, men inte sådär super spännande som jag hade önskat. Dock är den absolut riktigt spännande för just de yngre läsarna.
Jag känner lite att detta är en bok för de yngre läsarna, tex i yngre tonåren, men självklart kan även vuxna läsa den.
Petronella har varit väldigt duktig på att skildra både Marre och Malin och hur de reagerar och handlar när hästarna börjar bete sig annorlunda.
Jag tyckte extra mycket om hur Marre gick från att vara ganska oskyldig/mesig till att kämpa inte bara för sitt eget liv, men även för Malins liv.
Jag rekommenderar verkligen alla i yngre tonåren och bokslukarna att läsa denna då de kommer få en riktigt spännande resa.