Karma och Jonar, #3

Lyras ö

Bok av Zelda Falköga
ÄVENTYRET FORTSÄTTER MED MAGI OCH MOD När Karma och Jonar landar med den flygande pegasusen på Lyras ö, möts de av sagolikt vacker natur och märkliga djur. Mitt i djungeln stöter de på den visa trollkvinnan Lyra som har ett viktigt meddelande till dem. Karma och Jonar ställs inför den svåraste uppgiften de kan tänka sig, samtidigt som tiden håller på att ta slut. Men snart upptäcker vännerna att de inte är ensamma på ön. Bland djungelns mörka skuggor lurar en välbekant fiende. Lyras ö är del 3 av 5 i serien om Karma och Jonar. De tidigare delarna heter Klipptrollen och Flykten. Karma och Jonar handlar om det godas kamp mot det onda, om att våga och om att vara en bra vän. Zelda Falköga är en äventyrare och upptäcktsresande med mystiska och outforskade platser som specialitet. I böckerna berättar hon för allra första gången om den största av alla sägner från landet Glimeria den om Karma och Jonars kamp mot Stendraken. Betyg 5/5. Berättelsen är lika färgsprakande, fantasifull och magisk, som spännande. Bibliotekstjänst   Sagt om serien: En spännande bok för barn 6 9 år med helt fantastiska illustrationer! Längtar redan efter nästa bok och både min son och dotter tyckte den var jättebra. Betyg 5 av 5. Bokraden Betyg 5 av 5. Så spännande tycker den 9-åriga bonusdottern. Helst skulle vi ha läst boken i ett svep om hon hade fått välja. Bokdjungeln Jag läser den just nu som högläsningsbok i min förskoleklass. Barnen fullkomligen älskar den och längtar tills nästa dag när det är dags för högläsningen. Vi rekommenderar den och ger den betyg 5 av 5. I huvudet på Malin Jag som förälder är väldigt glad att äntligen ha hittat en så bra bok som fångat barnens intresse samtidigt som den lyfter viktiga ämnen om bland annat vänskap och självkänsla. Katrinealiving
3 utgåvor
Välj utgåva
Lyras öSvenska - Inbunden
ISBN: 9789189087392
Karma och Jonar: Lyras öSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789189087415
Karma och Jonar: Lyras öSvenska - E-bok
ISBN: 9789189087408
❥ Recension

Läsålder 6-9. Del 3.

Äntligen fick jag läsa den tredje boken i det här magiska äventyret för min dotter. Och vi älskade den!

Precis som de andra två böckerna är det hiskeligt spännande från start och vi introduceras för ännu fler fantastiska, märkliga varelser. Det är ett så härligt världsbygge detta! Illustrationerna är fortfarande det allra bästa, så vackra och uttrycksfulla och de låter verkligen berättelsen komma till liv. Karma och Jonar fortsätter att komplettera varandra bra och samtidigt utvecklas var för sig. Jonar blir modigare för varje bok och Karma mer eftertänksam.

Med bra språk och driv flyger den här berättelsen förbi och vi vill bara ha mer, mer, MER!

Extra plus är böckernas design och upplägg med serietidningskänslan, sammanfattning i början av vad som tidigare hänt och världskartan på första sidan. Och faktasidorna om nya varelser som presenteras! Allt som allt en fantastisk bokserie!

Boken får 🦄🦄🦄🦄+ av 5.
Eira blev enormt glad när denna bok damp ner i brevlådan. Fast hon nu är 10 år och inte är i "målgruppen" längre så älskar hon dessa böcker och jag tycker absolut att man kan läsa serien med en 10-11årig äventyrare.
Eira gillade att boken blev spännande direkt, och jag håller med. Boken håller fortsatt hög nivå och bilderna är i härliga färger. Nu längtar vi till våren och den fjärde boken om Karma och Jonar, för vi vill ju så klart få reda på hur allt kommer gå för vännerna.