Insiktens energi

Bok av Ingalill Roos
Insiktens Energi ger hopp och tröst till alla som har blivit svikna i olika situationer. Boken förmedlar förståelse så att vi inte vänder skulden mot oss själva utan befriar oss från det som tynger och kan känna äkta kärlek. Ingalill Roos är auktoriserad socionom, psykodynamisk samtalsterapeut och författare. Hon är bosatt i Göteborg och har tidigare skrivit böckerna Energitjuvar, Kärlekens energi, Upptäck och skydda dig mot energitjuvar och Närhet och svek. Insiktens Energi handlar om författarens utvecklingsprocess och befrielse från oro, rädsla, svek, orättvisa och destruktiva mönster. Hon har sökt efter vad som står i vägen för att bli sann och äkta för att kunna känna lättnad och glädje. Hennes utanförskap, oberättigade och orättvisa skam- och skuldkänslor samt separationsångest har varit utgångspunkten. Hon har funnit ett samband mellan psykologi, filosofi och Jesu lära de har samma rötter sanningssökande och kärlek. I den här boken fortsätter hon att utforska sina inre rum. Jag har sökt min väg till helhet inom mig och frihet i det yttre. Ju friare jag är desto friare val kan jag göra en drivkraft och stark längtan efter den svårfångade kärleken. Alla har vi ett behov av att bli och vara älskade. Mänsklig värme är den främsta energikällan.
💖 Denna självbiografi ”Insiktens Energi” av Ingalill Roos går raka vägen in i hjärtat. Den lämnar läsaren emotionell , delvis upprörd men berörd . Framför allt väcker den hopp för individens möjlighet att hitta sin inneboende kraft och styrka. Roos skriver om ett känslokallt hem och tuff barndom men öppenhjärtigt inspirerar i hur hon och andra kan utvecklas och älska sig själva.

”Det som styr oss i många situationer är rädsla för att prova på nya mönster och öppna nya dörrar. Allt som är nytt är skrämmande.”

Så många klokheter och insikter i denna bok. Den här boken tar sin lilla tid att läsa då man som läsare hela tiden reflekterar över sin egen livssituation. ❤️🙏🏼🌺
Jag är så tacksam för att jag får läsa den här biografin. Tack så jättemycket, Ingalill, för att vi får ta del av din visdom 🙏🏼