Det växer i vasken hos Livvie & Mamma

Bok av Malin Berdette
En bok om Livvie och Mamma och deras vardag i ett litet kollektiv. Det växer upp något i vasken! En vardagsnära berättelse där ett barn upptäcker det lilla äventyret. Boken ställer också frågor där man kan fundera tillsammans, barn och vuxen. Den bjuder också på ett par recept som knyter an till bokens handling.
En egenutgiven bok i Pixistorlek om Livvie och hennes mamma som bor kollektivt och lever lite alternativt. Till bokens styrkor hör att den är härlig, man blir glad av den, man känner verkligen författarens engagemang och jag är glad att hon valde att ge ut den själv, även om den har vissa brister som gör att jag inte tror att ett etablerat förlag skulle gett ut den. Varken illustrationerna eller texten håller egentligen måttet, men det finns en charm i boken som gör att man gillar den ändå.

Att hon dessutom valt ett så udda ämne, som att det växer något i vasken, är härligt befriande. Det är ju på just den nivån barn ofta är, det som är vardagligt och ändå annorlunda. Det är också fint med en bok som visar amning av större barn och barn som använder tygblöjor istället för engångsblöjor - heja heja! Vi behöver lite alternativa bilder till de stereotypa illustrationerna av nappflaska och potta.