Barnen i Kramdalen, #3

En saga mot mobbning och utanförskap

Barnen i Kramdalen 3 - en saga mot mobbning och utanförskap
Bok av Emelie Sjölander och Andréas Sjölander
Barnen i Kramdalen är tillbaka! Den här gången blir de medlemmar i Kompisarmén och bestämmer sig för att utrota all mobbning och utanförskap. Klädda i väniformer och utrustade med snällopeder och kompistoler ger de sig ut på ett hisnande äventyr och bekämpar kungaparet av Kränkrike och kejsaren av Trakasseribien. Till sist besöker de en skola och lär barnen hur man är en bra kompis. Med hjälp av lekfullhet och färgglada illustrationer tar författarna Emelie & Andreas Sjölander sig återigen an ett svårt ämne på ett mycket pedagogiskt sätt.
Stark, Omskakande och Viktig!

Innan jag börjar skriva om den här boken måste jag rekommendera de två tidigare böckerna i serien. Samtliga är Otroligt viktiga; de förtydligar och förklarar viktiga ämnen på ett helt Fantastiskt sätt!

Nu får återigen träffa de tre vännerna Gladrian, Vändela och Snäll-Kjell. De bor allihop i Kramdalen.

En dag får de träffa Kompisarmén som jobbar med att utrota mobbning och utanförskap. De tre får följa med till Kränkrike, Trakasserbien och Smultronbackens skola. De uppför olika uppdrag för att göra de tre ställena till platser som man kan bo och leva i tillsammans utan att må dåligt.

Det tredje boken är precis lika bra och framförallt viktig som de två tidigare böckerna! Gillar verkligen illustrationerna!