Addes bok - De svarta fjärilarna

Bok av Vanja Persson
Bort alla fjärilar, bort! Försvinn! Rummet är fullt av stora, svarta fjärilar. Adde blir rädd och gömmer sig under bordet. Fröken berättar att alla har fjärilar som de tycker är otäcka. Hon hjälper Adde att våga möta fjärilarna en i taget. Kanske är de inte så farliga ändå? Bort alla fjärilar, bort! Försvinn! Rummet är fullt av stora, svarta fjärilar. Adde blir rädd och gömmer sig under bordet. Fröken berättar att alla har fjärilar som de tycker är otäcka. Hon hjälper Adde att våga möta fjärilarna en i taget. Kanske är de inte så farliga ändå? Addes bok ingår i Funkibator förlags serie av bilderböcker där små barn får hjälp att förstå vad som händer när de själva eller en nära anhörig mår psykiskt dåligt. Eftersom boken tar upp allvarliga ämnen är det viktigt att det finns en vuxen till hands för att prata om innehållet.
3 utgåvor
Välj utgåva
Addes bok : de svarta fjärilarnaSvenska - Inbunden
ISBN: 9789198565270
Addes bokSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789198565287
Addes bokSvenska - E-bok
ISBN: 9789198565485
Kom på mig själv med att hålla andan… Genom hela boken. För ”Addes bok” berör både i ord och bild! Kanske Årets viktigaste bok?

I boken om Adde får vi träffa de svarta fjärilarna. Fjärilarna symboliserar det som många människor känner till och från; ångest. Att litteraturen handlar om svåra saker som ångest är kanske inte så ovanligt; men att det är ifrån barnets perspektiv det känns annorlunda och nytt.
Att se ångesten framför sig och skapa sig en bild är inte enkelt. Men att då ge ångesten en form och en skepnad (fjärilens) som de flesta kan se framför sig gör det mer hanterbart.
I den här boken får vi också träffa en fin förebild i Addes fröken. Hon fångar upp Addes mående och Ser honom och hur han mår.

En bok som berör och som ALLA borde läsa!