I stormens rike

Bok av Cecilia Larsson Kostenius
Elementens drakar breder ut sig över Manhem och människorna trängs undan från världen. Var finns hoppet att klamra sig fast vid? Odal har framtidens räddning inom räckhåll, men han ställs inför svårigheter som han inte hade räknat med. Svala plågas av minnen, och resan till stormens rike blir en utmaning på flera sätt. Vem äger rätten att bestämma över ditt öde? I stormens rike är den fjärde delen av De fem elementen. Författaren Cecilia Larsson Kostenius presenterar en alternativ sanning om vårt ursprung och visar världen ur en annorlunda synvinkel, i en egen tolkning av mytologin.
2 utgåvor
Välj utgåva
I stormens rikeSvenska - Inbunden
ISBN: 9789198406566
I stormens rikeSvenska - E-bok
ISBN: 9789178852239
Alltså, jag vet inte. Den här serien har tagit en sådan törn att jag vet inte riktigt vad som händer. Den är spännande, otroligt spännande faktiskt. Men det är några grejer som får mig att verkligen rysa och jag kan inte tycka om det. Det är så otroligt konstigt och fel och det för i alla fall för mig förstör lite. Egentligen vill jag ge den här boken fyra stjärnor, för jag tyckte den var spännande och serien är bra men det finns två orsaker till varför jag tyvärr bara ger den 3 stjärnor.

Den första är att att Odal lustar efter en 13-åring, en 13-åring som är dotter till hans första kärlek. Det är så otroligt konstigt och fel. Det här är helt enkelt inte korrekt. Första gången han ser denna 13-åring är hon naken och tvättar sig själv och Odal lustar efter henne på direkten, och inte ens när han får reda på hur gammal hon är så slutar han. HON ÄR 13! Av någon spirituell anledning så får de ett "barn" ihop och jag antar vi får ett svar om varför detta händer i sista boken. Tekniskt sätt så har de inte sex men ändå. NEJ.
Det andra är att Svala ger bort sitt ofödda barn. Orsaken till varför hon gör det make no sense at all. Det är bara fel och från någon som typ upplevt det tidigare, vill inte spoila för mycket men ni förstår när ni läser boken, skulle aldrig göra det för hon är rädd. Visst nu löste det sig i slutet, men läsa de kapitel när Svala faktiskt tänkte på det var bara så fel.

Utöver dessa två saker så var boken riktigt spännande. Man vill inte sluta läsa vilket gjorde att jag kunde läsa ut denna tegelsten ganska snabbt. Man vill både fortsätta att läsa tills boken är slut samtidigt som jag bara vill lägga ifrån mig den och inte tänka på den alls. Hade aldrig tänkte att den här serien skulle utveckla sig till det här och det ska bli spännande att läsa hur Cecilia Larsson Kostenius kommer att avsluta denna serie, jag har en känsla av att jag kommer bli otroligt förvånad. För just nu kan jag inte tänka mig hur allt kommer knyta samman och lösa sig i slutet.