Tänk positivt annars kan du dö

Bok av Marie Tillman
Med mörk humor beskriver serietecknaren Marie Tillman samhällets problem med prestationsångest. Denna bok är en motreaktion till alla peppande livscoacher och förenklade självhjälpsböcker som vill lösa problem med att le lite mer framför spegeln varje morgon. Författaren förvandlar självdestruktiva tankar till olika karaktärer som alla speglar samhällets stora problem med prestationsångest och psykisk ohälsa.
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Amazon.se
Nybliven Amazon Associate Klicka på "Till butik" för att se priset
Adlibris
189 kr fri frakt
Bokus
189 kr fri frakt
Ginza
189 kr + 39 frakt
CampusBokhandeln
193 kr + 29 frakt
Ej verifierad butik
Tänk positivt annars kan du dö
193 kr
Plusbok
206 kr + 40 frakt
Ej verifierad butik
Tänk positivt annars kan du dö
206 kr
Book Outlet
223 kr fri frakt
Science Fiction Bokhandeln
229 kr + 29 frakt
Ej verifierad butik
Tänk positivt annars kan du dö
229 kr
Bokbörsen (begagnade böcker)
268 kr + 59 frakt
Marie Tillman är serietecknare med tusentals följare på Instagram. Här delar hon med sig av en tänkvärd och mörk serie om självdestruktiva tankar. Den är starkt kritisk till alla glättiga så kallade livscoacher som uppmanar personer som mår dåligt att tänka positivt, le lite mer och peppa sig själva. Denna bok är viktig i en tid där psykiska sjukdomar och prestationsångest ökar. Den kritiserar de som tar lätt på psykisk ohälsa och tror att det går att lösa med enkla lösningar som att le lite framför spegeln. Att säga till en person som mår dåligt att hen bör tänka positivt kan till och med ha motsatt effekt.

Jag tycker att boken väckte många tankar och jag önskar att fler människor läste denna. Den är en motreaktion till det överflöd av självhjälpsböcker som finns tillgängliga på marknaden. Med mörk humor och träffsäkra karaktärer lyckas hon sätta fingret på ett viktigt samhällsproblem - prestationsångest och felriktat självhat. Jag gillar verkligen hur hon lyckas belysa viktiga ämnen och problem med humor. Att hon dessutom gör det i serieformat med illustrationer är ett extra stort plus. Mycket läsvärd!