Jag måste sluta tänka på Patrik Lundgren

Bok av Josefin Sonck
Klara är i trettioårsåldern och har ett halvbra jobb i Stockholms mediavärld. Hon har bulimiska tendenser men hon har också något mycket fint: en livlig fantasi. Som dessvärre hakat upp sig på just Patrik Lundgren, en stadgad medieman som är lika karismatisk som störig. Patrik Lundgren är en energitjuv, och den energin vill Klara ha tillbaka. Nu är det Klaras tid att styra och ställa.
Vilken speciell bok! Som en modernare, rappare, ärligare Bridget Jones. Man skrattar hejdlöst men den väcker även eftertanke. Rå och rakt på. Men sååå igenkänningsbar. Det tog ett tag innan jag började läsa den men när jag väl började kunde jag inte sluta! Jag skulle gärna läsa en fortsättning och få reda på hur det går för Klara! Jag vill ge boken 3.5 poäng.
Jag måste sluta tänka på Patrik Lundgren är en uppfriskande debut. Författaren Josefin Sonck är manusförfattare, skådespelare och ståuppkomiker och det märks att hon kan det här med att underhålla. Texten är rapp och har timing och hon lyckas med konststycket att göra så klockrena iakttagelser av livet. Boken har härlig humor och det är omöjligt att inte dras med och skratta. Flera gånger skrattar jag så mycket att maken undrar vad det är jag läser. Även om boken är rolig så rymmer den också så mycket mer, den beskriver ensamhet, IBS, tröstätning, fantasier och en obesvarad förälskelse som närmast liknar en besatthet. Jag är otroligt glad att denna lilla bok dök upp i brevlådan som en trevlig överraskning, annars hade jag garanterat missat den och det hade varit synd. Jag hoppas att Josefin får blodad tand och fortsätter skriva fler underhållande romaner!