Jag måste sluta tänka på Patrik Lundgren

Bok av Josefin Sonck
"Snygg, trevlig, rolig tjej. Henne vill man ju ligga med." Så tänker Patrik kanske, innan hans tankar strövar vidare till något helt annat. Klara, för sin del, har fokus. Hon tänker ständigt på sin chef Patrik Lundgren, hon vill att han ska smeka hennes rumpa som man smeker ett marsvin och hon önskar han kunde ge henne lite eftermiddagssmisk. Bara så där. Klara är i trettioårsåldern och har ett halvbra jobb i Stockholms mediavärld. Hon har bulimiska tendenser och problem med magen men hon har också något mycket fint: en livlig fantasi. Som dessvärre hakat upp sig på just Patrik Lundgren, en stadgad medieman som är lika karismatisk som störig. Problemet är att det bara är i sina fantasier som Klara lever livet fullt ut. Och det anstår henne inte att vara besatt av en man, åtminstone inte på ett självutplånande sätt. Patrik Lundgren är en energitjuv, och den energin vill Klara ha tillbaka. Hon måste få Patrik Lundgren att tänka på henne till vilket pris som helst. Nu är det Klaras tid att styra och ställa.
2 utgåvor
Välj utgåva
Jag måste sluta tänka på Patrik LundgrenSvenska - Pocket
ISBN: 9789515251404
Jag måste sluta tänka på Patrik LundgrenSvenska - E-bok
ISBN: 9789515251411
Vilken speciell bok! Som en modernare, rappare, ärligare Bridget Jones. Man skrattar hejdlöst men den väcker även eftertanke. Rå och rakt på. Men sååå igenkänningsbar. Det tog ett tag innan jag började läsa den men när jag väl började kunde jag inte sluta! Jag skulle gärna läsa en fortsättning och få reda på hur det går för Klara! Jag vill ge boken 3.5 poäng.
Jag måste sluta tänka på Patrik Lundgren är en uppfriskande debut. Författaren Josefin Sonck är manusförfattare, skådespelare och ståuppkomiker och det märks att hon kan det här med att underhålla. Texten är rapp och har timing och hon lyckas med konststycket att göra så klockrena iakttagelser av livet. Boken har härlig humor och det är omöjligt att inte dras med och skratta. Flera gånger skrattar jag så mycket att maken undrar vad det är jag läser. Även om boken är rolig så rymmer den också så mycket mer, den beskriver ensamhet, IBS, tröstätning, fantasier och en obesvarad förälskelse som närmast liknar en besatthet. Jag är otroligt glad att denna lilla bok dök upp i brevlådan som en trevlig överraskning, annars hade jag garanterat missat den och det hade varit synd. Jag hoppas att Josefin får blodad tand och fortsätter skriva fler underhållande romaner!