Bert Babyface

Sören Olsson
En klassisks ungdomsbok i en mycket populär ungdomsserie. Bert Ljung har nu hunnit bli sexton år gammal och han är som vilken tonåring som helst, åtminstone nästan. I den här boken får läsaren följa med när Bert åker till USA för att hälsa på sin farbror och det blir minst sagt ett äventyr.
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Bokbörsen (begagnade böcker)
39 kr + 59 frakt
Bokus
85 kr + 19 frakt
Den här boken om Bert Ljung kretsar precis som de andra böckerna i serien om Bert som skriver dagbok. I de allra första böckerna om Bert är han inte mer än 12 år gammal, i den här boken är han 16 år gammal och boken blev början på slutet av serien som avslutas med Berts bokslut.

I den här boken berättar Bert Ljung om sitt år som 16 åring. Den handlar bland annat om hur han slutar 9:an och får åka till sin farbror Janne och hälsa på helt själv. Berts farbror Janne bor i New York i USA. En hel del av boken utspelar sig alltså där. I New York får läsaren följa med på de äventyr Bert upplever där. Hans farbror lever ett gott liv med limousiner, fina restaurangbesök och Bert får saker, inte minst en ny kostym. Ändå upplever Bert att han är ensam mycket i den stora staden. Det är kanske inte är så konstigt med tanke på att hans farbror jobbar jämt och lämnar Bert ensam med sin flickvän.