Keramik 2 : drejning

Bok av Charlie Norrman
Denna bok ger läsaren grundläggande kunskap om drejande och keramik. Författaren redogör ingående för hur man förvandlar leran till en skapelse. Med praktiska tips lär sig läsaren att forma leran och ge den ett personligt uttryck. Författaren beskriver även vilka verktyg utöver drejskivan som behövs för att komma igång och dreja.
Boken fokuserar på drejning och olika tekniker. Bland annat beskriver författaren hur man kan ge leran karaktär och uttryck samt tekniker för hur man kan forma den. Det finns ett avsnitt med formövningar samt ingående beskrivningar av de verktyg som behövs för att komma igång med drejandet.

Jag köpte Keramik 2 efter att ha läst Keramik 1 av samma författare. Jag måste tyvärr medge att jag var ganska besviken på innehållet i denna bok. Den första boken var väldigt teoretisk med många begrepp och fakta. Jag hade hoppats att den skulle gå in på djupet och ge mer praktiska tips vad gäller drejandet. Tyvärr kändes denna bok väldigt tunn och jag saknar inspirationen som jag hade hoppats på att få av en sådan bok.