Rivieran inom räckhåll

Bok av Kristina Svensson
Den franska rivieran är ett mycket populärt resmål med dess turkosblå hav, goda mat och avslappnade livsstil. I denna guidebok berättar författarna om hur du på ett klimatsmart sätt reser dit och utforskar området med tåg. Här finns mängder med tips på utflyktsmål, vandringsleder, tågrutter och restauranger. Boken har inspirerande bilder och innehåller även historisk information.
Denna härliga reseguide är full av information och vackra bilder som väcker reslusten. Tåg är ett underskattat transportmedel, men nu har det börjat bli allt mer trendigt eftersom folk vill resa mer hållbart. Denna bok handlar om resmål på rivieran i södra Frankrike. Detta område har ofta associerats med lyx och flärd, vilket är motsatsen av vad många associerar med en tågluff. Denna praktiska och inspirerande bok är dock ett bevis på att det är möjligt att få det bästa av två världar.

Boken är skriven på ett personligt sätt som jag uppskattar. Jag gillar även att den är i ett smidigt format så att den går att ta med sig på resan. Den är full av bra idéer och konkreta utflyktsmål som passar lika bra för inbitna Rivieraresenärer som de som besöker området för första gången.