Bakglädje - en bakbok för barn

Bok av Annica Håkansson
Bakglädje för både stora och små! Med hjälp av tydliga beskrivningar i såväl skrift som bild blir bakningen plättlätt och på så sätt även himla rolig för hela familjen. Även de minsta kan vara med och följa recepten, steg för steg från uppmätning av ingredienser till gräddningen som slutligen resulterar i ett färdigt bakverk.
"Bakglädje - en bakbok för barn" av Annica Håkansson är en bakbok särskilt anpassad för små barn. Tack vare enkla bak recept med få ingredienser kan även de minsta barnen lära sig att baka kakor och andra godsaker.

Annica Håkansson är en mästare på att göra kokböcker för småbarn. Här hemma har vi även en annan bok från henne, "Lätt som en plätt - en kokbok för barn", som är fokuserad på matlagning. Bakglädje är dedikerad till bakning, men konceptet är likadant som den andra boken. Här ges pedagogiska illustrationer som gör det enkelt för barn att följa recepten. Istället för att skriva ut hur mycket av varje ingrediens som behövs är de kreativt illustrerade i olika bilder. Detta gör att denna bakbok kan användas även av små barn som inte kan läsa.

Många små barn tycker att det är kul att baka. Det är något särskilt att äta bakverk som de själva har lagat. Detta ger självförtroende och ökar barns kreativitet. Som förälder vill man gärna uppmuntra barn till kreativitet och matglädje, men det är inte alltid så enkelt. Barn har en tendens att tappa tålamodet snabbt. Att baka kanelbullar eller lussebullar kan således verka vara en bra idé, men det visar sig nästan alltid att barnen tappar intresset när det tar så lång tid för degen att jäsa. Recepten måste vara enkla och det måste gå snabbt att baka. Denna bakbok är full av sådana recept och därför är det en bok som används flitigt hos många småbarnsfamiljer.