2 glas vin

Bok av Thomas Sjövall
Författaren delar med sig av sina tankar om hur han hittar balans i livet genom måttlig vinkonsumtion. Vin är en njutning för många människor, men alkoholhaltig dryck måste konsumeras med måtta. En hälsosam vinkonsumtion är 14 glas vin per vecka för män och 9 glas för kvinnor. Detta innebär två glas vin per dag för män.
Denna tänkvärda bok tar upp det viktiga ämnet om att konsumera alkohol med måtta. Författaren, som är affärsman och har ett stressigt liv, funderade över hur han kunde hitta en balans i livet med hjälpa av goda saker som vin. Vin, precis som mycket annat, bör konsumeras med måtta annars kan det få negativa effekter. Den rådande rekommendationen för hälsosam vinkonsumtion är 9 glas vin per vecka för kvinnor och 14 glas för män. För författaren innebär det två glas vin per dag. För vissa kan detta verka vara mycket, men faktum är att många konsumerar betydligt mer än så men koncentrerat på några få dagar.

Denna bok tar på ett lättsamt upp vikten av att konsumera vin in lagom mängd. En viktig bok som passar alla som har ett vinintresse som en påminnelse om vikten av balans.