Pappornas bebisresa

Bok av Hedvig van Berlekom
Ett barn växer i magen. Max och Bo längtar. De får vänta länge. En vårdag är det äntligen dags för bebisen att komma ut. Följ med på resan från ett litet frö till en färdig bebis. En resa fylld av kärlek och nyfikenhet.
Treåringarna tycker: De här älskar bäbisar och vill läsa den om och om igen. Tycker om bilderna och pekar på olika saker de känner igen längs vägen. ”Nä, mamma, vad tokigt! En bäbis kan inte baka!” säger de, och undviker samtidigt att prata om bäbisarna som hänger i romerska ringar och flyger rymdraket på samma uppslag.

Femåringen tycker: Inte lika förtjust, men det händer inte nog mycket i den här boken för den energiske femåringen. Däremot gillar han rimmen och tycker att det är jätteroligt när bäbisen väl kommer.

Mamman tycker: Älskar det normbrytande och att det bara är självklart och finns där, inget som förklaras ingående. Började högläsningen utan att förstå att den var på rim, så innan jag fick till flytet blev det väldigt konstigt (men var inte oroliga, jag har fått öva på det många gånger sedan dess så nu flyter det perfekt!)

Illustrationerna är finstämda och passar bra till berättelsen. Det är mycket humor i dem och färgvalen är bra.