Tick tack

Bok av Ewa Christina Johansson
Tillys familj har precis flyttat till ett nytt hus och av en slump hittar Tilly en klocka på vinden. Det är ett gammalt fickur med tunna, guldfärgade visare. Tilly skruvar upp klockan och den börjar genast ticka. Med uret i handen sätter hon fötterna på den första stegpinnen för att klättra ner från vinden igen. Klockan slår tolv, stegen går sönder och Tilly faller handlöst till golvet. Det skulle kunna vara en tillfällighet, men när en ny olycka inträffar, och sedan ännu en, inser Tilly att det är något ondskefullt med klockan. Tilly försöker desperat göra sig av med uret, men det kommer hela tiden tillbaka till henne. Och samtidigt blir olyckorna mer och mer allvarliga ...
Tilly och hennes familj har flyttat till ett nytt hus och när Tilly hjälper sin mamma hittar hon en klocka som var gömd på vinden. Det är ett gammalt fickur, och när Tilly skruvar upp klockan börjar den genast ticka. Med klockan i handen börjar hon klättra ner för stegen från vinden, hon sätter fötterna på den första stegpinnen. Klockan slår tolv, stegen går sönder och Tilly faller handlöst till golvet. Det skulle kunna vara en tillfällighet, men när olyckorna fortsätter att hända, inser Tilly att det är något ondskefullt med klockan. Hon försöker göra sig av med den, men hur hon än gör så kommer den hela tiden tillbaka till henne. Samtidigt blir olyckorna bara värre och värre….

Det här var en riktig bladvändare! Ewa Christina Johansson brukar skriva spännande böcker till mellanåldern, men den här kände jag var något alldeles extra. Det är en mycket välskriven bok som inte blir förutsägbar eller tråkig, utan det är ett högt tempo genom hela boken. Definitivt en bok som jag kommer boktipsa om på jobbet. Känner på mig att många på mellanstadiet kommer att vilja läsa den.

Jag gillar även att boken har en stark tjej som huvudkaraktär. En tjej som inte framställs som gnällig och ömtålig, utan hon kämpar på och försöker rädda dagen. 

Spännande och lite lagom läskig läsning för 9-12 år.