Lätt som en plätt - en kokbok för barn

Bok av Annica Håkansson
"Lätt som en plätt - en kokbok för barn" av Annica Håkansson är en kokbok särskilt anpassad för små barn. Den utgörs av enkla recept som består av några få ingredienser och som dessutom går snabbt att tillaga. Tack vare pedagogiska bilder är det enkelt även för de minsta barnen att följa instruktionerna i matlagningen.
"Lätt som en plätt - en kokbok för barn" av Annica Håkansson är en perfekt kokbok för småbarnsfamiljen. Tack vare enkla recept och pedagogiska illustrationer kan även små barn lära sig att laga mat. Boken innehåller många inspirerande recept som är särskilt anpassade för barn.

Att låta barnen vara med att laga mat är både kul och krävande. Om det är en komplicerad rätt kan det lätt bli lite kaos om barnen ska vara delaktiga i processen. Det är dock viktigt att redan vid en tidig ålder involvera dem i matlagningen. Ett viss självförtroende och kreativitet föds när små barn får känna dofterna, konsistenserna och framför allt se vad de själva lyckats skapa. Barnen får inspireras och känna matglädje.

Denna kokbok passar även barn som vill laga mat utan sina föräldrar. Recepten innehåller bara några få ingredienser och tack vare de kreativa och pedagogiska bilderna är det lätta att följa instruktionerna. Även barn som inte kan läsa än kan laga mat utifrån dessa recept. Recepten är enkla och snabba att tillaga vilket passar små barn som oftast inte kan koncentrera sig alltför länge. Rätterna blir även förvånansvärt goda.

Jag älskar denna kokbok! Den är utmärkt för att låta barnen laga något gott, men den passar även perfekt som inspiration. På egen hand är det inte alltid så lätt att komma på vad man ska laga eller baka med sina barn. Jag skulle säga att den passar för fyraåringar och uppåt.