Allvarligt talat : livet, hur fan gör man?

Bok av Bob Hansson
Efter många år i radioprogrammet Allvarligt talat har författaren Bob Hansson samlat ihop några av frågorna och svaren från lyssnarna och ibland från författaren själv. Det är frågor om vår omvärld och om oss själva för att tillsammans försöka få svaret på det som vi alla tampas med: livet. Hur gör man?.
Han är riktigt klurig den där Bob.
En bok att ta fram och läsa ett kapitel i taget. Tänkvärt och med humor.
Boken får högsta betyg av mig.
Rekommenderas för den som är intresserad av reflektioner på livet
Ja. Livet ja. Hur fan gör man?
En fråga som jag har ställt några gånger. Det har hänt att jag trott mig ha koll på livet, för att snart inse att det bara var en illusion. Igen. I min naiva ungdom tänkte jag att bara jag nådde den magiska 40 plus-gränsen, så skulle det ramla på plats. Livet. Som av sig själv. Kontroll på tillvaron, vem jag är och vill, och förstås fotriktiga skor. Så klart blev det inte så. Med möjligt undantag för skorna då.

Trots allt; jag ger inte upp hoppet om att någon sitter inne med svaren. Eller i varje fall kan ge mig en hint och lite vägledning, hur fan gör man? Allvarligt talat. Kan det vara så, att det är Bob Hansson som har svaren?

Jag är ett Bob Hansson-fans sedan länge (är vi inte alla det!). Han delar generöst med sig av insikter och tankar i stort och smått. Tankar som många kanske har tänkt, men inte besitter förmågan att formulera sig så klokt. Eller har modet ett våga berätta. Jag beundrar människor som genom några rader text på ett papper kan öppna ett universum hos en annan människa, Bob är sannerligen en av dem.

Det här är en bok att läsa sakta. Som att äta en ask med Åre-choklad*.
Ingen vräker i sig så god choklad, eller hur? Nej... varje liten bit avnjutes långsamt, för att inte minsta smakförnimmelse ska gå till spillo. Så vill jag uppleva Allvarligt talat. Livet hur fan gör man? också, smakfull med klokheter som kräver reflektion. Då finns en god chans att jag hittar de efterlängtade svaren inom mig själv.

Jag är säker på att det är en bok jag återvänder till, precis som jag gör med Tankar för dagen. Jag uppskattar upplägget i boken, med en tydligt innehåll som gör det lätt att få en överblick av de olika delarna och frågorna. Det gör det enkelt att plocka fram en fråga för dagen, eller det jag funderar på för stunden.
Starkt misstänksam tog jag mig an denna bok! Men Bob alltså!!! Han verkar vara en skön prick! Blir sugen på att läsa mer verkligen! Härliga svar på förunderliga frågor!
Alltså, den här Bob. Allvarligt talat. Han är ju underbar. Vilka texter, sådana tankegångar och den humorn. Jag vet inte hur många gånger jag dragit på munnen, fnissat och skrattat högt. Bob besitter en förmåga utöver det vanliga i att förmedla tankar och känslor, högt och lågt, med ett allvar där humorn är ständigt närvarande. Med sin värme, humor och klokhet väcker Bob tankar hos läsaren och därför gör sig boken bäst ett kapitel i taget.
Allvarligt talat - Livet, hur fan gör man får tveklöst ☕☕☕☕☕. Läs den för sjutton!!