Snigelns visa

Bok av Gustaf Fröding
Man är aldrig för liten för stor lyrik! Gustaf Frödings Snigelns visa är ett äventyr berättat ur en snigels perspektiv. Nu tolkat i bild av Charlotte Ramel. Resultatet är en humoristisk och varm bilderbok för de minsta. En alldeles utmärkt present!
I denna bok har Ramel skapat illustrationer till Gustaf Frödings dikt ”Snigelns visa” där hon tolkat poesin och skapat ett rolig visuell berättelse om den lilla snigeln.

Detta är ingen bok som har blivit särskilt populär hos de barn jag läst den för. Men jag tycker det är viktigt att vi tillgängliggör lyrik för alla åldrar. Det är viktigt att vi inte bara läser skönlitteratur för barn, utan även exempelvis faktaböcker och poesi. Dels för att det är härligt att få en mängd olika läsupplevelser och erfarenheter. Men också för dessa typer av litteratur använder sig av olika grammatiska strukturer som kan vara bra att erfara.

Så även om poesi sällan är en storfavorit hos mina barn eller förskolebarnen på jobbet, så vill jag ändå att de ska få möta poesi. Därför blir jag glad att Lilla Piratförlaget satsat på denna lilla bok för de yngsta barnen.

Dock minus för att snigeln är illustrerad som en snäcka.