De kommer om natten

Bok av Henrik Jonsson
Mysrysig godnattsaga med humor och värme. Varje natt dyker det upp monster i Amis rum. Men när Ami ropar och mamma kommer för att titta försvinner de spårlöst. Det måste vara för att monster är rädda för mammor! Så om mamma sover i Amis säng kommer monstren inte att våga sig fram. Men ... Tänk om de tar pappa istället? Han sover ju ensam i stora sängen! Snäll minirysare för alla som (o)gillar mardrömmar och nattspöken. Henrik Jonsson är mästare på att balansera monster och skräck med humor och legobitar på golvet, i en bildvärld helt på barnens villkor.
Varje kväll när Ami ska sova dyker ett monster upp i hennes rum. Men varje gång mamma kommer in är monstret borta och mamma har alltid en logisk förklaring till vad det är som har skrämts. Det är alltifrån skuggor och grenar till element som knäpper och lysande knappar på grenuttaget. Eller så är alltihop bara en samling mardrömmar.

Men som tur var får Ami sova inne hos mamma och pappa ändå, för säkerhets skull. Detta upprepas dag efter dag tills Ami till slut fixar att sova själv, då hon är redo att bekämpa monstren i sina mardrömmar.
Tur att hon då har en skyddande sköld av fem lager marsipan, ett magiskt svärd av blockchoklad och glasyr samt den tappra enhörningen Strut-Uno.