Mina första bär och svampar!

Bok av Emma Jansson
Med bonusrecept av stjärnkocken Niklas Ekstedt I boken MINA FÖRSTA BÄR OCH SVAMPAR hittar du olika ätbara bär och svampar som finns i vår svenska natur. Lär dig kort och innehållsrik fakta om bär och svampar som exempelvis hallon, blåbär, hjortron, kantareller, stensopp och trumpetsvamp. Lär dig hur de ser ut och var de kan plockas. I boken finns också bonusrecept av stjärnkocken Niklas Ekstedt samt en sida med bär och svampar som är giftiga. Boken är del fem i den populära serien Upptäck naturen . Fler böcker i serien är: - Mina första fåglar - Mina första fiskar - Mina första träd - Mina första insekter. Författare och illustratör är Emma Jansson som även tecknat böckerna Vems spår?, Vems bajs? & Vems rumpa?.
Ni har väl inte missat denna fantastiska serien? Det här är femte boken i Upptäck naturen och den här gången handlar det om vanliga bär och svampar vi finner i vår svenska natur.
Förutom fakta om bl.a. var och när de hittas bjuds vi den här gången också på några recept.
Men det bästa med dessa böcker är ju så klart de helt fantastiska illustrationerna. Varje uppslag är som en sagoskatt och både barnen och jag sitter och tittar och pekar och njuter av alla detaljer. Min 5-årings första kommentar när han fick se boken var att ”ja, nu ska vi leta äpplen!” För på varje uppslag, i varje bok, finns äpplen gömda i bilden. Sonen älskar att leta reda på dessa.
I slutet finns också ett uppslag över bär och svampar man aldrig ska plocka.
Hela den här serien är en hyllning till vår svenska natur och för mig som älskar mina djupa småländska skogar är det här perfekt läsning. Böckerna är ju egentligen riktade mot barn, men funkar precis lika bra för vuxna.
Perfekta presentböcker! Bör absolut finnas i varje barns bokhylla tycker jag. Funkar från ca 3 år och uppåt.