Gå på teater

Aktivitet
Teater är en konstform som jag gillar .Att gestalta genom kroppspråk,mimik och tonlägen är en konstart som inte alla klarar av.Det tar längre tid och mer tankekraft av åskådaren än en film men kortare tid ön en bok.Många tankar och känslor väcks ofta till liv.
Nu under pandemin är det naturligtvis stiltje på dessa evenemang för det är inte samma sak att se en pjäs på TV som att sitta i en teatersalong.

Några av de bästa uppsättningar jag sett är på Östgötateatern i Norrköping.En vacker art deco inredning och lite lagomt sköna säten.Vänder man blicken uppåt ser man den magnifika kristallkronan som hänger från takets stuckatur.

Här började mitt teaterintresse när vi med skolan fick se föreställningar.Här har jag sett härliga musikaler(senaste var Rocky Horror Show),spelpjäser och en av de första jag såg var Hamlet med Rickard Wolff som Hamlet.

Östgötateatern är känd för bra uppsättningar och med spännande gästartister.Frankenstein med Anders Wendin(känd som sångare i Moneybrother) var en suverän föreställning.Scendekor av svartvita fotografier på skärmar som växlades.En tolkning som låg långt ifrån Mary Shellys bok men ändå suverän.

Att gå på teater kan jag varmt rekomnendera!
Att gå på teater är ren glädje. Det kan vara roligt, sorgligt, musikaliskt och lärorikt. Helt beroende av vad du väljer att se.
Jag älskar att gå på teater. Att få uppleva skådespelet i samma rum som det utspelas i är något väldigt speciellt. Har man turen att dessutom sitta nära scenen så har man ju möjlighet att se ansiktsuttrycken på skådespelarna också vilket bidrar med ännu mer känslor och starkare upplevelse av skådespelet. Det blir en helt annan känsla än att se något på en skärm.
Att gå på teater är en väldigt speciell känsla. Doften när du kommer in i entrén, det dämpade sorlet av förväntan. Att leta reda på sin plats, oftast lite trång men de väl avskavda röda stolarna tar emot dig som en gammal vän. Bläddrandet i program och darrningen i draperiet där framme som snart ska dras isär. Ljuset dämpas, daaadaa Föreställningen kan börja.

Så jag längtar.
Åh!! Hur härligt är det inte att gå på teater? Det är en alldeles särskild upplevelse, den innebär en helt annan närhet till historien som utspelas än den jag får när jag ser på film. Jag minns med glädje barndomens teaterföreställningar såsom Mio min Mio, Pippi Långstrump och Madicken. Med barnen bjuds jag att återuppleva den magi som barnteater kan erbjuda. Det har blivit åtskilliga besök på Astrid Lindgrens Värld genom åren.
Det finns teater för alla åldrar. Jag älskade att kunna gå på teater på bibblan med barnen är de var små. Allting blev så levande och på riktigt. Teater roar, förfärar, berättar, underhåller och funkar över generationsgränserna.

Jag ger gärna bort ett teaterbesök (tillsammans med mig, förstås) i present, för en upplevelse tillsammans ger så mycket mer än en sak eller en blomma..
Jag älskar att på på teater! Det är en helt annan upplevelse än att gå på bio, jag älskar att se känslorna i skådespelarnas ansikten. Folkteatern i Göteborg är en stor favorit.