Vill ha en ny hobby

Tips för den som...

Silversmide

Bok av Kristina H. Bergström
För den som vill lära sig nåt nytt! Hantverk är aldrig fel.
Läs på om ämnet, på nätet, i böcker.
Sök reda på kurser via olika studieförbund.
Våga testa nya saker och testa saker som du inte är helt säker på för man vet aldrig vad man kommer tycka är kul eller inte förrän man har testat det.
Skriv, bara skriv!

Det finns många anledningar till att jag vill rekommendera skrivandet som en ny hobby för dig. Men den största anledningen är att det är så roligt, så svårt, så utvecklande och så givande. Det finns en hel uppsjö av olika kurser där ute så varför inte kika runt och botanisera lite. Se vad som kan passa dig? Många kurser ges också på distans /digitalt i dessa pandemi-tider. Att skriva hjälper en att se på världen med nya ögon men det hjälper dig också att hitta nycklar om dig själv. Om du vill. Och vågar. Skrivmod!
Testa, testa och testa!
Var öppen för allt nytt och känn efter vad som passar dig bäst. Viktigast är ju att du trivs och tycker det är roligt.
Anmäl dig till en kurs för att lära dig ett nytt språk eller att laga mat? Det finns många appar, tidningar, hemsidor att utforska också.
Själv älskar jag att läsa böcker och att pussla.
Det man kan börja med är att fundera på vad man tycker är roligt att göra då ordet HOBBY är ett otroligt stort område! Tips är att kolla på Youtube, Pinterest, Instagram eller gå med i någon pyssel eller hobbygrupp på Facebook.

Jag själv är en mångsysslare. Jag återbrukar gamla saker, målar om, använder decoupage, snickrar små möbler och hyllor mm. Målar på canvastavlor med olika tekniker. Gör egna gratulationskort, scrapbooking (personliga fotoalbum) designar och gör egna smycken, gjuter i betong mm. mm. Så lite tips!
Gör olika saker och prova dig fram. Det finns massa gratis appar som stimulerar olika hobbys som går att göra i verkligheten också. På så sätt kan man prova många olika saker utan att det behöver påverka ens ekonomi för mycket.
Prova på nya saker! En hobby som jag har upptäckt är att pussla. Det finns så mycket fina pussel och man blir nästan beroende av att få bitarna på plats. Testa, det kanske är något för dig. Rekommenderar det extra mycket till dig som känner dig stressad och har svårt att varva ned. Bra träning!
Jag vill tipsa sig om att skriva egna texter.
Just nu finns det så många kurser på webben och det är verkligen så att alla har en story att berätta.
Våga ta en stund om dagen till att skriva och du kommer snart upptäcka att du gillar det. Lycka till!
Skaffa dig ett ritblock, en förpackning med akrylfärger och några penslar. Sedan är det bara att släppa prestationen och våga prova. Alla kan måla och prova sig fram. Måla för att det är härligt att kladda med färgerna. Inte för att det måste bli något snyggt. Prova att gör olika saker tills du hittar vad som du gillar att måla. Lycka till. Kolla på Youtube och få tips eller/och köp en bok om målning.
Testa, testa och testa. Allt kommer inte passa dig, men om du testar på olika saker kommer du snart hitta det som passar dig. Det måste inte vara dyra eller avancerade saker.
Fundera på vad som intresserar dig, prata med folk som har liknande intressen. Sök runt på internet och läs om vad andra tycker om den ev hobbyn och testa
Jag rekommenderar att börja leta bland alla miljoner tutorials på youtube. Där finna allt från smink till trädgårds skötsel. När man lärt sig basics finns det alltid böcker om man hittar något väldigt specifikt man gillar och där är bilioteket väldigt bra!
Hitta något du tycker verkar kul och som du skulle vilja lära dig. Läs på lite, kolla tutorials på tex youtube, fråga runt om andra har några tips. Och ge inte upp om det är lite krångligt i början!

Brita Zackari och Parisa Amiri

Podcast med Parisa Amiri och Brita Zackari
Skarpa reflektioner. Vassa tungor. Humor, litteratur, musik och feminism i ett modernt och chict format ♡