Vill äta nyttigt och gott

Tips för den som...
Jag tror det svåra är när en tänker i banor som "vad får jag inte äta", "vad ska jag utesluta". Att istället tänka på "vad vill jag test" eller "vad vill jag bli bättre på att äta" kan förändra inställningen till mat.
Att träffas med en kompis på middag och diskutera, bläddra i varandras kokböcker och få idéer på hur ni ska lägga upp er nya resa med hälsosammare mat.

Det underlättar att ha någon som vill åt samma håll, som man kan ”bolla” med, inspireras av varandra och som kan peppa när man kör fast...

För det är en resa att lära sig äta nyttigt och gott. Lycka till!

Lifesum - app

Mobilapp
Den här appen gör det lättare att äta balanserat, lagom mycket och att må. Det går att ställa in olika mål i form av tex viktnedgång eller att hålla vikten. Appen presenterar rekommenderat dagligt intag och genom att antingen skanna den mat jag äter under dagen eller lägga till mat manuellt, kan jag följa utvecklingen under dagen. Appen hjälper mig att förstå vad jag gynnas av att förändra i min kosthållning. Jag kan även planera mina måltider baserat på hur mycket ”jag har kvar” i respektive kategori (fett, protein, kolhydrater). Appen genererar varje dag ett betyg tillsammans med en rekommendation, tex ”Ät lite mer för att hålla dig mätt hela dagen” eller ”Försök att äta nyttigare kolhydrater”.
Frukt innehåller kolhydrater och c vitamin MEN GRÖNSAKER innehåller fibrer, olika vitaminer, proteiner och speciellt nyttigt är grönkål, vitkål, bönor, groddar och kikärtor. Grönsaker innehåller långa mättande kolhydrater medan frukt korta kolhydrater. Fast mat mättar mer än flytande och passerad.