Brunos bus

Bok av Lin Hallberg
Ta klivet in i Den magiska djuraffären! Här finns ett djur för varje barn och en expedit som vet precis vilket djur det ska vara. I Lin Hallbergs och Jonna Björnstjernas fjärde bok har det blivit lille Brunos tur. Han vill bara sitta hemma framför datorn och spela. Men kanske har expediten i djuraffären precis den påhittiga kompis som Bruno behöver. Brunos mamma säger att han måste gå ut. Han kan inte att sitta hemma framför datorn hela dagarna. Lek och busa i lekparken, tycker mamma. Men där är ju hur tråkigt som helst, tycker Bruno.Tills en dag då Ester kommer ridande på sin häst. Hon tar med Bruno till den magiska djuaffären där han får köpa ett mycket busigt och påhittigt djur, som passar perfekt för honom. Lin Hallbergs och illustratören Jonna Björnstjernas Extra lätt att läsa-böcker har blivit en säljsucce. Djur, magi och roligt tuffa illutrationer i härlig kombination - perfekt för att öka läslusten. Det här är den fjärde boken i serien som innehåller barn från olika miljöer. De har olika behov, men samma önskan - en egen vän och lekkamrat! Med korta meningar och text i versaler beskrivs hur vänskap och bus kommer spontant om man hittar den rätta kompisen. Jonna Björnstjernas härligt småtuffa och generösa bilder underlättar för läsningen. Böckerna ingår i serien Extra lätt att läsa, böcker med korta meningar och text i versaler. Läs också: Novas hemlighet, 2015 En kompis till Leo, 2016 Ester längtar, 2017
Den magiska djuraffären är tillbaka!
Färgsprakande bok med versaler för nybörjaren.

Den magiska djuraffären är tillbaka med en ny, härlig beättelse! I Brunos bus får läsaren träffa Bruno som mest av allt älskar att spela datorspel. Hans mamma är dock inte lika förtjust och försöker därför få Bruno att gå ut och leka. Sur och nedstämd sätter sig Bruno i lekparken och muttrar över att han inte får sitta inne och spela. Plötsligt kommer en flicka ridande på en vit häst. Hon frågar om Bruno är ledsen. Bruno säger att han har tråkigt. Då säger flickan, som heter Ester, att han behöver ett djur. Bruno kliver upp på hästryggen och sätter sig bakom Ester. Tillsammans rider de till den magiska djuraffären, affären där den lustiga tanten arbetar. Hon vet precis vilket djur som passar varje barn. Efter att ha letat efter ett passande djur, som ska kunna leka och hitta på roliga saker, dyker en sprallig krabat upp. Det leder till tokiga upptåg och äventyr som gör att Bruno glömmer bort datorn och mycket hellre vill vara ute och leka.

Brunos bus passar till barn som håller på att lära sig läsa. Texten består av korta meningar med versaler. Boken är rikt illustrerad med färgbilder.