En oväntad jul

Not Just for Christmas
Bok av Natalie Cox
Charlie är nybliven singel och på grund av en gasexplosion i lägenheten måste hon tillbringa julen hos sin kusin som driver ett hundpensionat. När kusinen reser bort blir Charlie ensam med hundarna och en tvär men riktigt snygg veterinär. En besvärlig hundägare och en dräktig beagle underlättar inte precis. Dessutom börjar hon få känslor för veterinären.
Rolig bok som inger mysig julstämning. Charmig och innehåller var en feelgood bör innehålla som spänning, glädje, tårar med mera. Kanske en gnutta förutsägbar, men inget som störde mig som läsare
Det är en trivsam historia innehållandes vänskap, kärlek, hundar och förvecklingar på den engelska landsbygden.
Charlie älskar inte julen. Speciellt inte den här julen. Hennes lägenhet i London har förstörts i en gasexplosion hennes pojkvän har varit otrogen med sin PT och hennes mamma har åkt på semester med sin senaste man.

Charlie som blivit både singel och bostadslös har inget annat val än att flytta in hos kusin Jez på hundpensionatet i Devon. Även om Charlie inte är någon hundmänniska kan det väl inte vara hela världen?

Det som ser ut att bli en lugn jul på landet för Charlie ändras snabbt när Jez lite spontant åker iväg på några dagars julsemester. Och Charlie står själv ansvarig med den gravida beageln Peggy, championen Judd och den oroliga grand danoisen Malcolm.
En så underbart mysig bok om kärlek,vänskap,snö och framförallt hundar.
En feelgood när den är som bäst.
”En oväntad Jul” skriven av Natalie Cox är som en liten karamell i detta snöväder att läsa. Mysig och ljuvlig julläsning och om man, som jag, tycker om hundar så är boken ännu mer lätt att ta till sig. Jag ger den fyra av fem snögubbar!!
En mysig och varm julroman som är som gjord för att sträckläsning. Gillar ni kärlek, hundvalpar, mycket humor samt väntat slut så är denna bok att rekommendera.
En riktig feelgood-pärla med rappa dialoger, oväntade vändningar, roliga tillkortakommanden och en lagom dos romantik och hundar. Julig, vintrig och supermysig. Läsvärd julroman!
En oväntad jul bjuder på en hög dos av charm och värme i en underhållande berättelse. Det är vintrigt. Det är mysigt. Det är även spännande. Helt klart en pärla.
Rolig, tokig, mysig med en stor skopa kärlek. Kärlek till hundar, till landsbygden, till varann och till livet. Att våga lära känna sig själv. Hög mysfaktor och lätt att mumsa choklad till...
Underbart charmig bok om Charlie, som efter en olycka och ett avslutat förhållande, hamnar på sin kusins hundpensionat i Devon över julen. Hur det hektiska Londonlivet ersätts av nya bekantskaper och hundpromenader.
En härlig bok med mycket humor och fina karaktärs och miljöbeskrivningar.
Vilken mysig bok! Jag läste den i lugnt tempo under en dag och försvann in i den mysiga miljön med hundar på landet. Här får man möta karaktärer som är intressanta och råkar på intressanta händelser. Ibland blir det lite tokigt men det är halva nöjet när hon råkar ut för en explosion i sin lägenhet och måste åka hem till sin kusin på landet för att vila upp sig. Vila blir det egentligen inte för kusinen driver ett hundhotell dit det kommer fler och fler hundar och kusinen måste resa bort. Varför är veterinären egentligen så barsk? och Vad är det för en vit skåpbil som kör förbi gården hela tiden. Klart läsvärd julbok med humor och spänning, och kärlek förstås.
Charlie har en grym otur i boken och hon åker till sin kusin Jez som driver ett hundpensionat för att bo där under en period. Min fundering är hur mycket otur en människa kan ha?!

Jag blev totalt charmad av den här berättelsen som påminner om Lucy Dillon, en av mina absoluta favoritförfattare. Hundar, vänskap, romantik och jul.

En oväntad jul är en bok om vänskap, kärlek och mod skulle jag säga.
Så många härliga ingredienser blandade till en fantastisk helhet.

En julbok att gilla!
En riktig mysig och julig bok. Tycker du precis som jag om hundar (äger 4 hundar) och julen så är denna boken perfekt. Och även för den som inte gillar hundar och julen. Huvudpersonen i boken Charlie tycker inte om julen och gör allt för att julen inte ska bli bra
Jag skulle vilja kalla den här boken ett trevligt tidsfördriv, varken mer eller mindre. Den har alla ingredienserna: engelsk landsbygd, hundar, jul, snö, en snygg veterinär och några komplikationer. Det är stämning och lagom spänning (a la romantisk komedi), men det är inte mer än så. Inte särskilt djupt. Lättsmält läsning och förvisso bra skrivet, men inte något som fastnar i minnet.

Kanske har det att göra med att karaktärerna är ganska vanliga (inga man känner djupare för) eller för att handlingen är delvis förutsägbar och lite stereotyp, framför allt om man har läst en del tidigare inom genren (feelgood, relationsroman, romance, julroman). Det är som sagt en lättsam och trevlig bok - inget fel på den - men inte heller någon jag känner att jag behöver rekommendera till var och varannan som vill ha boktips.

Personen jag gillar mest är kanske till och med kusinen, som ganska snart är ute ur boken och bara hörs av via telefon. Hon är den som lever mest okonventionellt.
Detta är en bok för hundälskaren. Eller julälskaren. Gillar du både hundar och julen så är det här verkligen en bok för dig. Bokens huvudkaraktär gillar dock varken julen eller hundar.

Charlie lever i London där hennes jobb är hennes allt, speciellt efter att hennes pojkvän plötsligt har dumpat henne för en annan. Han lämnar en konstig förklaring att kärlek är till för att ta slut och här tar deras slut. Dessutom så närmar sig julen, en högtid som Charlie inte har mycket till övers förs. Särskilt inte nu när hon inte har någon att fira den med.
När Charlie inte trodde att saker och ting kunde bli så mycket värre är hon nära att dö i sin säng när taket plötsligt rasar ner över henne.
Hon klarar sig mirakulöst med en hjärnskakning och några blåmärken men tillräckligt för att hon behöver sjukskrivas från jobbet. Lägenheten måste dessutom renoveras och hon får tillfälligt flytta ut.

Charlies mamma fixar så att hon kan bo hemma hos sin kusin Jez. Men Jez bor i en liten by på landet och driver dessutom ett hundpensionat. Charlie har ingen lust att för det första bosätta sig på landet och för det andra bo ihop med flera hundar. Men hon har inget val.
Efter några dagar blir Charlie dessutom lämnad ensam att ta hand om hundarna på pensionatet och helt plötsligt har en hund stulits, två alpackor flyttat in, Charlie har blivit förälskad och dessutom upptäckt att hundar kanske inte är så tokiga ändå.

Natalie har skrivit denna bok med en stor dos humor när man får följa Charlie och hur hon motvilligt tar sig an både hundar, alpackor och julen. Man får verkligen följa med in i huvudet på huvudkaraktären och får ta del av alla hennes tankar, kommentarer och små vita lögner. Dessutom får man följa hennes resa från en storstadstjej till en tjej som uppskattar landets natur och dessutom hennes nyfunna fyrfotade vänner.

Boken är en härlig feelgood-roman för unga vuxna och har ett lättsamt språkbruk. Vill du läsa en härlig bok med julkänsla så är det här boken för dig.