Skyddsängeln

Stolen
Bok av Tess Gerritsen
Skyddsängeln Jagad från två håll Den tidigare inbrottstjuven Clea Rice har upplevt mer än tillräckligt inom brottets bana och vill nu leva på rätt sida av lagen. När hon snubblar över en av de största härvor Interpol någonsin försökt klara upp och blir villebråd över en natt får hon dock nytta av allt hon lärt sig. Hon anar inte att hennes beslut att söka rättvisa ska kasta henne rakt i armarna på Jordan Tavistock, den sortens engelska gentleman som hon inte trodde existerade längre. Men allteftersom deras kärlek växer gör också faran för livet det, och till slut är inte den viktigaste frågan ifall en gentleman och en tjuv kan passa ihop - utan om de kommer att överleva länge nog för att ta reda på det.
En bok om aristokratin, kärlek och brott. En bok om en gentleman och en före detta fängelsekund.

Den tidigare inbrottstjuven Clea står på dödslistan efter att ha bevittnat morden på Cosimas besättningsmän när hon var med som fripassagerare på fartyget som fraktade värdefullt gods. Under resans gång upptäckte hon att allt inte stod rätt till, att allt i grunden var ett försäkringsbedrägeri. Hon lyckades undkomma och tvingas ta upp jakten på sanningen för att rädda sitt liv.

Efter ett inbrott för att få tag på bevis ramlar hon in i Jordan, som även han är på jakt efter bevis men av ett helt annat slag, kärleksbrev, och det hela utvecklas till ett samarbete för att hitta Cleas bevisföremål... Kashmirs öga. Deras oväntade möte och samarbete resulterar i att känslor växer fram mellan dem och ett kärleksförhållande inleds.

En helt okej spännings- och kärleksroman för en stunds avkoppling!