Bojan och tåget

Bok av Johan Anderblad
Som i alla böcker om Bojan blir det både fakta och saga. Fakta om tåget och en berättelse om hur en älg räddas. Allt på en lagaom nivå för fyraåringen av Bolibompas Johan Anderblad som kan allt om stora fordon. Boken är djuplodande och verklighetsbaserad utan att vara för lång för att högläsas om och om igen! Det är läggdags och Bojan ska klä på sig pyjamasen, men fastnar i tröjan. Det blir alldeles mörkt, precis som när de åkte till mormor i den där tunneln. Han frågar mamma om hon kört ett tåg, och det har hon. För mamma Bibbi har kört nästan alla sorters fordon, hon älskar allt med en motor i. Hon har till och med jobbat som lokförare och kört tåg. Hon berättar för Bojan om hur det är att köra tåget, hur man gasar, bromsar och vilka trafikregler som gäller. Efter ett tag hoppar Bojans katt Tussan upp på Bojans mage. Bojan frågar om mamma räddat något djur någon gång när hon körde tåget. Och det har hon. Det var en älg som fastnat på spåret. En lokförare som körde åt andra hållet larmade Bojans mamma att det var en älg på det spår hon körde. Det tar jättelång tid för tåget att bromsa, men de klarar det precis. Johan Anderblad har producerat många program om fordon för SVT, vilket gjort honom till något av en expert på att förklara teknik för barn. Han känner sin målgrupp och kan med van hand skriva så att det blir både spännande och intressant för åldern då barnen är som mest fascinerade av stora fordon. Illustrationerna är gjorda av Filippa Widlund som med mjuka runda former gör de stora fordonen mer stiltypiska, samtidigt som de ändå är helt korrekta och lätta att känna igen. Tidigare böcker i serien är Bojan och brandbilen, Bojan och polisbilen, aktivitetsboken Måla och pyssla med Bojan samt Pixiböckerna Bojan släcker en eld och Bojan jagar en fartdåre.
4 utgåvor
Välj utgåva
Bojan och tågetSvenska - Inbunden
ISBN: 9789163895531
Bojan och tågetSvenska - E-bok
ISBN: 9789163899331
Bojan och tågetSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178033515
Bojan och tågetSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178274949
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Amazon.se
Nybliven Amazon Associate Klicka på "Till butik" för att se priset
Bokus
39 kr + 19 frakt
BookBeat (Pris/månad)
149 kr fri frakt
Storytel (Pris/månad)
169 kr fri frakt
Ej verifierad butik
Bojan och tåget
169 kr
En fantastik bok för alla små tågentusiaster och deras föräldrar. Här förklarar författaren på ett enkelt med roligt och intressant sätt hur det går till när man kör tåg och vad som kan hända om en älg råkar fastna på spåret.
Bojan vill inte sova och vill att mamma ska berätta. Lätt att känna igen sig i denna fina bok med fantastiska illustrationer.