Över hindret, Goliat!

Bok av Jenny Granberg Ahlmark
En bok om att möta våra rädslor och om att aldrig ge upp! Ghassan blir inte alls glad över att behöva rida Goliat på hopptävlingen. Det är nämligen stallets bråkigaste ponny. Och allt Ghassan vill är att hamna i hopplaget. Hur ska han kunna göra det när Goliat vägrar ge med sig? Och finns det någon som kan hjälpa honom? Sagt om boken: Över hindret, Goliat! är en riktigt bra och normkreativ bok om en hästintresserad pojke som vågar visa att han är både ledsen och rädd. Berättelsen utmanar på flera sätt normerna och behövs i vårt arbete för ökad jämställdhet. /.../ Det här är en bok utan stereotypiska könsroller och vi får möta människor från helt olika bakgrunder och med varierande hudfärger. Det är framförallt en bok med mycket känslor och budskapet är att inte ge upp trots att man är rädd. En kapitelbok för barn i yngre skolåldern, illustrerad av Clara Lindegren med fina uttrycksfulla teckningar i färg, som förstärker texten på ett utmärkt sätt. Maj-Britt Claesson, BTJ OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. MILJÖ OCH HÅLLBARHET: På OLIKA vill vi värna det hållbara och klimatkloka läsandet. Därför trycks våra böcker på andra sidan Östersjön, i Baltikum, på ett FSC-märkt papper och på ett tryckeri som är certifierat med Svanen. Lite närmare, lite dyrare, mycket bättre!
En hästbok som för ovanlighetens skull har en nysvensk pojke i huvudrollen! Vi får följa nervositet, oro och spänning inför första hopptävlingen. Skräcken i att tvingas rida sen "farliga" ponnyn som alltid gör som den vill.

En bok som fungerar för de som gillar hästar, men måste absolut vara guld för pojkar och en riktig toppbok för nysvenska pojkar som tycker om hästar.
Det är av vikt att barnlitteraturen inkluderar alla.