Morden i Dalarna, #2

Barnet i Kupolen

Bok av Gunilla Bergstrand
Hannah Järnerud vid specialiststyrkan Lundberggruppen får ett nytt fall att lösa när en fasansfull upptäckt görs i Dalarnas största köpcenter. I Kupolens sopor hittas ett avlidet spädbarn och polisen står handfallna utan några ledtrådar. Det finns inga spår efter en eventuell förövare och några föräldrar har man inte heller lyckats lokalisera. Var finns barnets familj? Efter en längre tids sjukskrivning befinner sig Hannah plötsligt mitt i hetluften och hon får kämpa för att inte låta mörkret ta över. Är det en barnamördare hon letar efter eller finns det en annan förklaring? 'Barnet i kupolen' är den andra boken om Hannah Järnerud i serien 'Morden i Dalarna'. Gunilla Bergstrand är en svensk deckarförfattare. Hennes deckarserie om Hannah Järnerud utspelar sig i Dalarna, där hon även bor på en gård med sin fru Lotta. De äger Bergstrand Cigars som är världens nordligaste cigarrproducent.
Första boken i serien jag läser, lite rörigt med alla personer ibland men skulle kanske varit klarare om jag följt serieordningen.
Extra plus eftersom den utspelar sig i Dalarna (i bekanta miljöer för mig), men kanske lite för mycket dala-referenser ibland och men samtidigt i ljudboken så uttalas ett välkänt "konstigt" dalabynamn helt fel (dvs bokstavligen).