The Perfect Mother

The perfect mother : a novel
Bok av Aimee Molloy
De kallar sig majmammorna - en grupp kvinnor i Brooklyn som fått barn samma månad och träffas i parken några gånger i veckan. När de bestämmer sig för att ta en kväll utan barn och ses på en bar i närheten är det för att få en paus från den enformiga vardagen. Francie, Nell och Colette övertalar ensamstående Winnie att följa med och lämna sin son, Midas, med en barnvakt för första gången. Men just den här kvällen, en het kväll i juli, går allt fel. Under kvällen försvinner Midas spårlöst från sin spjälsäng. När dagarna går utan att polisen hittar Midas och Winnes privatliv vänds ut och in, bestämmer sig Francie, Nell och Colette för att ta saken i egna händer ... Och det visar sig snart att sanningen inte är som de trott.
📖 Dags för recension 📖
Den bästa mamman av Aimee Molloy .......................................................
Jag brukar inte läsa många utländska författare - men när det väl händer då hoppas jag att jag har valt rätt.
Aimee Molloy skriver här en debutroman - när jag läste att hennes bok utsågs för bästa bok 2018 av New Yorks Library - då tänkte jag den måste ju vara bra?
Men jag blev faktiskt lite besviken, den var ju inte sååå bra som alla pratade om!
Visst, det var spännande men jag förväntade mig mycket mer.
Spännande psykologisk thriller, med några vändningar - det var inte mer än så. Det kan absolut vara bättre på orginalspråket, men som sagt tror @lindaskugge har gjort bra jobb ändå.
Hemlighterna rullas upp en efter en efter att en bebis försvinner från en mammagrupp eter en utekväll. I vissa stunder bladvändare, i vissa stunder faller den platt bara.
Boken kommer som film också, hoppas den blir bättre. Den får 3/5 av mig.
Boken läste under min vistelse i underbara Brela i Kroatien. Boken lämande jag kvar i hotellets lobby i @bluesun_hotels Soline i Brela, då de har underbara korgar fulla med utlästa böcker som folk lämnar och kan ta och läsa! ......................