Organisera och förvara hemma

Bok av Paulina Draganja
Vill du ha ett välorganiserat och lättstädat hem? Är det svårt att veta vilken ände du ska börja i? Den här boken ger dig en konkret handlingsplan för att bocka av ett område i taget. Med ett tydligt avgränsat projekt per vecka under ett helt år skapar du en fungerande ordning från grunden - och lär dig hur du behåller den långsiktigt. Veckoprojekten varierar i omfattning och är anpassade efter årstid - och just din situation. Med hjälp av en prioriteringslista säkerställs att du får största möjliga nytta av uppdragen - och att du involverar hela familjen i arbetet. Upptäck hur roligt det är att gemensamt rensa i röran och bocka av avklarade projekt! Förvaringsdrottningen Paulina Draganja är tillbaka med en handfast steg-för-steg-guide för hur du rensar, organiserar och hittar de optimala förvaringslösningarna för ditt hem. Med en genomtänkt struktur hemma blir kontinuerlig rensning och undanplockning en rutin som flyter på allt lättare. Vinn tid och energi på att slippa leta efter saker och skapa ett hem som du trivs i! Över 400 000 har tagit del av ett-uppdrag-i-veckan-utmaningen på bloggen - gör det du också!
Förvaringsdrottningen. Författaren Paulina Draganja gör sannerligen skäl för den titeln. I denna bok lotsar hon läsaren genom utrensning av saker i hemmet samt organisering och förvaring av det som ska sparas. Hon presenterar 52 projekt, ett för varje vecka, och processen från kaos till ett ordnat hem tar alltså ett helt år.

Det bästa med boken är just att den är uppdelad i ett stort antal projekt så att läsaren kan ta tag i ett område i sänder. Ena veckan är det till exempel fokus på sovrummet, en annan vecka förrådet och en tredje tidningar och pappershögar. Genom att fokusera på en mindre avgränsad del av hemmet blir jobbet gjort. Det där berget av uppgifter som tidigare tornat upp sig och känts oöverstigligt har istället förvandlats till många små kullar som faktiskt går att ta sig över.

Varje projekt beskrivs utförligt med en tydlig steg-för-steg-lista som bockas av efter hand. Den är enkel att följa och resultatet blir en bostad med ordning och reda och inte minst efterlängtad harmoni.

Jag tycker också mycket om att handfasta tips ges kring hur en ska tänka och agera för att upprätthålla den nya fina ordningen och för att låta bli att ta in nya onödiga saker i hemmet. Detta är ju en ständig pågående process och Paulina Draganja är här verkligen rätt person att hålla i handen.