Nordisk kriminalkrönika 2000

Bok av Diverse författare
Under jakten på bankrånarna Tony Olsson, Andreas Axelsson och Jackie Arklöv den 28 maj 1999 sköts två poliser ihjäl med sina egna tjänstevapen. En händelse vars brutalitet berörde hela Sveriges befolkning. Vem är de tre förövarna? Och vad ledde fram till denna punkt? Malexandermorden är en av Sveriges mest omskrivna händelser. Här berättar utredarna själva om om brottet och dess efterspel. I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.
Jag minns svagt rapporteringen om mordet på poliserna i Malexander när det hände. Det är först på senare år - det vill säga i vuxen ålder - som jag har fått en ordentlig bild över vad det var som hände.

Det var intressant att lyssna på "Polismorden i Malexander", där en av utredarna beskrev mördarnas bakgrunder, vad som ledde till avrättningen av poliserna och vad som sedan hände fram till dom (alltså domstolens avgörande).

Om man - som jag - är intresserad av kriminalfall/brott och straff, eller om man bara är nyfiken på/intresserad av den här händelsen, är detta en bra bok att läsa/lyssna på. Jag hoppas verkligen att vi slipper vara med om något liknande igen.