K

Bok av Katarina Frostenson
Katarina Frostenson: K är berättelsen från en tid i landsflykt undan förföljelse och förtal, i november 2017 till maj 2018. Utifrån händelser under färdens gång reflekterar K , i samtal med olika resekamrater, kring en kabal, kring kollektiv, kriser, kamp och stor kärlek.
K av Katarina Frostenson - kände att jag var tvungen att läsa denna innan jag läser "Klubben", precis som jag läste Virtanens "Utan nåd".
K utspelar 23 november 2017 till 23 maj 2018. Frostenson börjar med en resa då paret befinner sig på flykt från Sverige.
En artikel i DN där 18 kvinnor klivit fram och anklagat hennes älskade JC, även kallad Reskamraten i boken, har raserat deras värld. Artikeln är ett verk av ondska, hämd, penning och maktbegär enligt Frostenson och de 18 kvinnorna matchas ju av SAs 18 ledamöter. Ett tecken! Ondskan manifesteras i Sara Danius som också börjar anklaga JC, yppa att det finns rykten och sätter igång en högst anmärkningsvärd undersökning av det hela. Frostenson flyr till tryggheten i Paris där jakten på en bostad har illa dolda referenser till Bibeln. Likt Maria och Josef förvisas de från härbre och hamnar till slut sammanklamrade i en pytteliten övernattningslägenhet.
Så långt kommen orkar jag inte riktigt läsa ordentligt.
Självömkan, det minst sagt pretentiösa anslaget men framförallt den splittrade skrivformen gör att jag bläddrar, gör nedslag och sedan läser slutet.
Ett försvarstal från Frostenson där hon försöker övertala genom att säga vad hon tycker är rätt och att alla andra har fel.