Tutte Brödsmula & Kalle Humla, #4

En vimsig vinter

Bok av Annika Billberg
Det händer mystiska saker i Vikhammar den här vintern. Farbror Henning och konstapel Stig förbereder för det Stora Bryggar-racet, en pulkatävling för alla barn. Men flera pulkor har försvunnit spårlöst från sina ägare, och barnen i Vikhammar är både ledsna och arga. Det krävs visst en Lisa för att ta fast tjuvarna. Men också mod. Även om Lisas farfar tycker att hon är modig känns det alltid bättre att ha med sig de små kompisarna Tutte Brödsmula, flickan som är mindre än en tändsticka, och Kalle Humla, som är som en helt vanlig men ovanlig humla. Tillsammans ger de sig ut på tjuvjakt. Ja, vad gör man inte för att rädda hela Vikhammars stora pulkarace som alla sett fram emot så mycket? En vimsig vinter är den fjärde delen i serien om Tutte Brödsmula och Kalle Humla där vi får följa Lisa under sitt första år i lågstadiet, där inte ens fantasin sätter gränser. Övriga böcker i serien är En sagolik sommar, Ett zurrigt höstlov och En virrig pirrig vår. Annika Billberg är född 1975 i Östersund, växte upp i Jönköping men bor numera i Enebyberg, Stockholm. Hon har arbetat som kommunikations- och marknadsdirektör i mer än 15 år. Idén till böckerna kommer från hennes farfar, som visserligen aldrig läste böcker men var världsbäst på att berätta historier.
Tutte Brödsmula & Kalle Humla, En vimsig vinter av Annika Billberg.
Lisa har kommit några dagar före resten av familjen till farmor och farfar. Hon ska hjälpa till med julförberedelserna och samtidigt får hon mer tid med sina vänner Tutte och Kalle.
Vilken tur att hon är på plats för det händer tokigheter i Vikhammar. Barnens pulkor börjar försvinna, fler och fler försvinner för varje dag. Utanför alla husen som förlorat en pulka lyser en vacker snöflinga. Men vem har tagit pulkorna och varför har de lämnat en snöflinga?
Lisa börjar luska i mysteriet, hon törs det tack vare att hon har sina små vänner med sig. Vad eller rättare sagt vem de finner är svårt att tro men så är det 💙
Ännu ett äventyr jag och dottern har delat.
Utgiven 2020