Nina Portland, #2

Kolmannen

Kulmanden
Bok av Jens Henrik Jensen
En blixt slår ner i kolhögarna vid kraftverket i Esbjerg och lägger i dagen liket av knivmördad man. För kriminalassistent Nina Portland har ett nytt dramatiskt fall tagit sin början, och fyndet av ännu en kropp leder bara till än fler spekulationer om motivet bakom de gåtfulla morden. Övervakad av en mystisk skugga som följer varje steg hon tar börjar Nina undersöka ett eget spår, när hon misstänker att det finns ett samband mellan de två morden och en gammal kvinnas till synes naturliga död i en lägenhet i Esbjerg. Någon eller något har skrämt slag på kvinnans autistiske son och han är med ens försvunnen, och innan Nina vet ordet av har hon själv blivit villebrådet. Detta till trots fortsätter hon sitt livsfarliga sökande efter gåtans lösning och hamnar först i Berlin och därefter i Istanbul, innan hon är tillbaka i hemstaden Esbjerg. Sakta men säkert går det upp för henne att hon har satt sig upp mot hemliga krafter som är långt mäktigare än hon själv. Kolmannen är den andra delen i serien om kriminalassistent Nina Portland.
5 utgåvor
Välj utgåva
KulmandenDanska - Okänt
ISBN: 9788740030082
KolmannenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789177952527
KolmannenSvenska - Pocket
ISBN: 9789177953227
Kolmannen : Del 2 i Nina Portland-serienSvenska - E-bok
ISBN: 9789177952558
KolmannenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789177952541
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Amazon.se
Nybliven Amazon Associate Klicka på "Till butik" för att se priset
BookBeat (Pris/månad)
149 kr fri frakt
Kolmannen
149 kr
Kolmannen
149 kr
Bokus
159 kr
Laddar in senaste priserna...
fri frakt
Kolmannen
159 kr
Storytel (Pris/månad)
169 kr fri frakt
Ej verifierad butik
Kolmannen
169 kr
Kolmannen
169 kr
Jens tidigare serie om Niels Oxen är en serie som jag tyckte var så grymt bra. Tyvärr når inte boken med kriminalassistent Nina Portland upp till samma nivå vare sig del ett Yxskeppet (läs mina tankar i ett tidigare inlägg) eller två.

Precis som Yxskeppet är Kolmannen en välskriven och spännande deckare men jag blir aldrig fast i berättelsen och den tegelstenstjocka boken blir alldeles för seg och långdragen för min smak. Den hade nog vunnit på att kortas och koncentreras lite mer. Då kanske rivet hade infunnit sig. Trots seghet så är jag otroligt nyfiken så jag kommer självklart att läsa nästa del i serien.