Amineh - inte större än en kalasjnikov

Bok av Amineh Kakabaveh
Amineh, inte större än en Kalasjnikov är Amineh Kakabavehs häpnadsväckande livsberättelse. För journalisten och författaren Johan Ohlson har hon berättat om sitt liv från barndomens fattigdom i Iran till de senaste årens feministiska, progressiva kamp med Vänsterpartiet. Vid 13 års ålder lämnade Amineh sin analfabetiska familj i den kurdiska delen av Iran för att ansluta sig till peshmerga Komala och kampen för kurdernas rättigheter, demokrati och allas lika värde. I fem år var hon en del av peshmergagerillan innan hon återigen gav sig av flyende undan dödshot. Efter ungefär ett år på flykt i Turkiet hon kom till Sverige som kvotflykting 1992. Här utbildade hon sig till socionom, tog en master i socialt arbete och filosofi och är idag tredjenamn på Vänsterpartiets riksdagslista. Amineh kämpar hårt för tonårsflickors rätt att slippa våld, patriarkala strukturer och hedersförtryck, en kamp som hon har fått utföra i opposition mot ett oförstående svenskt samhälle men också i opposition med ledningen i sitt eget parti. Amineh, inte större än en kalasjnikov är en gripande och näst intill ofattbar historia om överlevnad, strid och kamp men också om möten, förståelse och kärlek.
Visa pris inkl. frakt Inkl. frakt
Amazon.se
Nybliven Amazon Associate Klicka på "Till butik" för att se priset
Bokextra
51 kr + 49 frakt
Ej verifierad butik
Amineh - inte större än en kalasjnikov : från peshmerga till riksdagsledamot
51 kr
Adlibris
54 kr fri frakt
CDON
54 kr + 19 frakt
Book Outlet
55 kr + 25 frakt
Bokus
55 kr + 19 frakt
Ginza
55 kr + 39 frakt
CampusBokhandeln
64 kr + 29 frakt
Ej verifierad butik
Amineh -inte större än en kalasjnikov : Från peshmerga till riksdagsledamot
64 kr
Amineh -inte större än en kalasjnikov : Från peshmerga till riksdagsledamot
64 kr
Bokbörsen (begagnade böcker)
70 kr + 59 frakt
För alla som funderat över frågor som invandring, integration, hederskultur och krigen i mellanöstern så är detta absolut en bok att läsa.
Amineh berättar om sin barndom på ett sätt som gör att man känner miljön i bergslandskapet i den lilla fattiga familjen. Vi får sedan följa henne hela vägen genom krig, kulor, flykt, tacksamhet för skydd och utbildning i Sverige fram till hennes stångande mot det egna partiet. Deras och myndigheternas naiva inställning till att försöka bemöta en mycket påtaglig hedersproblematik med verktyg som är direkt kontraproduktiva eftersom de är utvecklade för "svenskt" tänk.
Delar av boken "snabbspolar" jag på grund av väl många namn och detaljer. Men sammantaget klart intressant och läsvärt.