Oskuld

Bok av Kicki Sehlstedt
Oskuld är den andra delen i den kritikerhyllade Probono-serien. En drabbande kriminalroman om eskalerande kvinnohat och hur det är att vara ung i en verklighet där alla framstår som lyckliga och framgångsrika. Natten efter sin 18-årsfest försvinner influencern Linn Alvén spårlöst. Det sista livstecknet är en snapchatbild tagen klockan 04.40 på Medborgarplatsen på Södermalm. Ett halvår efter försvinnandet har polisen fortfarande inga svar på vad som hänt Linn. Kriminologiprofessor Kajan Berglund och journalisten Aida Svantesson gräver allt djupare i fallet. Är den bild Linn gett av sitt liv till sina följare verkligen den sanna? Och finns det någon chans att hon fortfarande lever?
Spännande bladvändare med viktigt tema!
Oj, vilken bok! Det känns som om jag har läst den i ett streck, den har liksom aldrig lämnat mitt huvud även om jag har gjort andra saker.

Influencern Linn Alvén försvinner spårlöst, det sista livstecknet är en Snapchatbild tagen klockan 04:40. Polisen har inga spår och fallet förblir olöst. Ett halvår senare börjar kriminologiprofessorn Kajan Berglund och journalisten Aida Svantesson att gräva i fallet. Finns det någon chans att Linn fortfarande lever?

Oskuld, den andra delen i Probono-serien, tar upp ämnen som näthat och kvinnohat men även de lite mer okända incels - unga ensamma män som känner sig orättvist behandlade av kvinnor. Boken är välskriven med ett högt tempo och ett rappt språk. Jag gillar speciellt att man får följa en, till att börja med, okänd persons tankar om sig själv och det som händer. Jag vill också ge ett plus till de korta kapitlen.

Kicki Sehlstedt är en stigande stjärna på den svenska krimhimmeln. Hon tar sig an några väldigt tunga och tragiska ämnen och gör dem hanterbara med den kaxiga och excentriska Kajan och Aida med sitt italienska temperament.
- Visa kortare text