Hungerhuset

Bok av Loka Kanarp
Systrarna Elsa och Fredrike vantrivs hos sina fosterföräldrar i villaområdet. Trots de vuxnas varningsord ger sig flickorna av för att hitta ett förfallet ödehus som ligger djupt inne i skogen. Systrarna anar inte att huset väntar på dem, med en hunger som hotar att utplåna dem. Hungerhuset är en kuslig spökhistoria berättad i skarpa, vackra bilder. Den handlar om systerskapets närhet och fiendeskap, och om en kärlek som trotsar döden. Loka Kanarp (f 1983) är serietecknare och illustratör. Hon har tidigare publicerat Till mina vänner och ovänner och Pärlor och patroner - 60 historiska kvinnoporträtt. C/M Edenborg (f 1967) är doktor i idéhistoria och bokförläggare. Han har skrivit en rad böcker om allt från alkemi till erotik.
Detta är en riktigt otäck serieroman som handlar om systrarna Elsa och Fredrike som vantrivs hos sina fosterföräldrar. De smiter undan en tråkig trädgårdsfest för att utforska ett öde hus. Elsa faller ner i källaren genom golvet. Det är bara det att det inte finns någon källare.

Hungerhuset är en bok om sorg och syskonkärlek. Vad är systrarna beredda att göra för att skydda varandra? Allt är inte som det synes vara i denna roman, med flera labyrintiska inslag.

Bilderna är välgjorda och visar tydligt syskonens olika känslor.