Arnold reser till Sydafrika

Bok av Margaux Dietz
Margaux Dietz barnboksdebut! Arnold tycker det är spännande att resa långt bort. Djuren är stora och annorlunda. Men kan de verkligen mäta sig mot ankorna hemma i parken? Arnold reser till Sydafrika är en charmig saga som sätter perspektiv på tillvaron. Författad av Margaux Dietz som en verklig berättelse om hennes egen son, hoppas Margaux kunna inspirera föräldrar att läsa mer för sina barn. Vinsten från boken kommer Margaux att skänka till välgörenhetsorganisationen Biblionef South Africa som som främjar och möjliggör högläsning i utsatta områden genom att trycka upp lågprisutgåvor av barnböcker på de tolv olika språk som talas i Sydafrika. För varje exemplar som säljs av Arnold reser till Sydafrika kommer minst tre gånger så många föräldrar i Sydafrika få möjlighet att läsa en bok för sina barn.  
Detta var en mysig bok att läsa med Ru då hon älskar djur och precis som Arnold så älskar hon att mata och titta på ankorna i närområdet.

Boken har lagom mycket text för att kunna läsa den i ett svep för en som blir 2,5 år snart. Illustrationerna i boken är väldigt fina som ni kan se på bild 2-4.

Vi tyckte om boken och har läst den några gånger nu och kommer säkert att läsa den ännu mer så om du vill ha en bok med fina illustrationer i och lagom mycket text för att läsa för ett barn så rekommenderar jag denna bok framförallt om barnet älskar djur.