Pärlbroschen

Bok av Elisabeth Öhman
Det här är tredje delen i romanserien om Aron Pettersson, en pensionerad urmakare som bor i London och har jobbat för drottning Elizabeth II. Han är precis på väg att flytta till sin hemstad Nyköping när han kallas till Capri på ett hemligt uppdrag. Nu börjar en kamp på liv och död och många frågor måste rätas ut.
En actionfylld pusseldeckare!
Så har jag då kommit till den sista (?) delen i Timeliness-trilogin. Det är en fartfylld serie och det är med sorg i hjärtat som jag säger hej då till Aron, hans familj och vänner. Det har varit underbart att få hänga med dem men han är väl värd lite ledighet. Han är ju trots allt inte purung längre.

Aron och Margareta har bestämt sig för att flytta från London och hem till Nyköping. Men först ska han bara lösa ett uppdrag till. Precis som i de två tidigare böckerna handlar det om kungligheter, urverk och mordförsök. Men denna gång är det inte bara honom det drabbar.

Pärlbroschen är en lättläst, spännande och underhållande bladvändare som jag hade svårt att lägga ifrån mig. Det är full fart framåt och det gäller att hänga med i svängarna så man inte missar något. Det är inte utan att tankarna går till Bond-filmerna, Aron har samma osannolika förmåga att undkomma sina mördare.

Elisabeth Öhman har verkligen utvecklats som författare. Hon håller ihop intrigen och följer tidslinjen på ett helt annat sätt än i Drottningklockan. Dessutom är hon väldigt bra på att väva ihop verklighet, fiktion och historia. Jag hoppas att vi får se många fler böcker av henne.