Eldsmärkt

Bok av Anna Granlund
Brandingenjör Jessica Frank kastas rakt in i hetluften när en hänsynslös pyroman börjar härja i Stockholmsområdet. Flera människor råkar illa ut och alla offer tycks ha något gemensamt, frågan är bara vad, eller vem? Medan brandmästare Stefan Berg och grupp fyra på Östermalms brandstation kämpar för att rädda liv, dras Jessica allt längre in i polisutredningen kring dåden. Spåren tar henne bakåt i tiden och gamla sår rivs upp. Brandförman Malik Saad kämpar på sitt håll, både med sin roll på arbetsplatsen och med sitt privatliv. Rädsla är känslan som omsluter dem båda, en känsla som håller dem vakna i vargtimmen. Eldsmärkt är andra delen i en serie spänningsromaner om livet på Östermalms brandstation.
Brandmän, mord och lite erotik!
Jag tror inte det är så vanligt med böcker om brandmän, när det handlar om blåljuspersoner är det oftast poliser. Så detta är absolut en frisk fläkt i 112-kategorin.

En hänsynslös pyroman härjar i Stockholm och brandmästare Stefan Berg med kollegor kämpar för att rädda liv. Samtidigt blir brandingenjör Jessica Frank allt mer involverad både i offren och i det polisarbete som följer. Spåren tar henne bakåt i tiden och gamla sår rivs upp.

Eldsmärkt är andra delen i en serie spänningsromaner om livet på Östermalms brandstation. Boken är lättläst och har ett bra driv framåt tack vare flera parallella händelser. De "slutar" oftast på ett sätt som gör att jag måste läsa vidare för att få veta fortsättningen.

Anna Granlund har hittat en bra mix av brandmän, polisarbete och vanligt familjeliv. Även om Jessica är huvudpersonen så lär man känna några till och får följa med bakom kulisserna hem i deras privatliv. Hon har ett enkelt men nyanserat språk och guidar mig genom brandmännens arbete på ett mycket trovärdigt sätt. Jag längtar redan efter nästa bok.
- Visa kortare text