Så snyter man en sötnos

Bok av Maria Steen
Carina har fått en ny kollega. Jannicke Helmersson är lång, slank, elegant och ser mer ut att höra hemma i Stockholms finansvärld än på en liten revisionsbyrå i Karlskrona. Men bakom den välputsade fasaden döljer sig något annat. Ganska snart inser Carina och hennes väninna Agneta att Jannicke har en dold agenda och knappast skyr några medel för att nå dit hon vill. Och det måste de så klart sätta stopp för! "Så snyter man en sötnos", är tredje delen i Maria Steens serie "I vått och torrt". Än en gång dras de två väninnorna Agneta och Carina in i en historia som blir mer invecklad än vad de kunnat tänka sig. Men tack vare sin starka vänskap, påhittighet och handlingskraft lyckas de som vanligt ställa allt till rätta i slutändan.
Rolig och underfundig!
Detta är den tredje och sista (?) delen i den helt underbara serien I vått och torrt.

Revisionsbyrån där Carina jobbar har fått förstärkning i form av den rika och superstylade Jannicke Helmersson. Hon nästlar sig snabbt in bland Carinas vänner och alla faller för hennes charm. Alla utom Carina och väninnan Agneta som istället misstänker att Jannicke har en dold agenda. En agenda som hon inte skyr några medel för att fullfölja.

Så snyter man en sötnos är en riktigt må-bra-bok. Det är full fart från början till slut och jag känner att jag blir glad i själen och på gott humör när jag lyssnar.

Maria Steen fångar lyssnaren och får mig att behålla fokus genom hela boken. Hon har ett härligt, knasigt och underhållande språk med ett driv som hela tiden för historien framåt. Att det sen är en av de bästa som läser gör ju inte saken sämre. Stor eloge till Maria Lyckow.